Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Έλεγχοι και κατασχέσεις στη Λαϊκή Αγορά του Βόλου
Έλεγχοι και κατασχέσεις στη Λαϊκή Αγορά του Βόλου

Έλεγχοι και κατασχέσεις στη Λαϊκή Αγορά του Βόλου

Eλέγχους στη Λαϊκή Αγορά οπωρολαχανικών της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Βόλου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή περιμετρικά αυτής πρσαγματοποίησαν υπάλληλοι του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων από κοινού με την Ελληνική Αστυνομία, στις 16-9-2015, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την πάταξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, κατελήφθη αλλοδαπός, υπήκοος Μπαγκλαντές, να κατέχει προς πώληση διάφορα εμπορεύματα (ρολόγια, μπαταρίες, ραδιόφωνα, φακοί, αναπτήρες κ.λπ. μικροαντικείμενα), στερούμενος παντελώς άδειας υπαιθρίου εμπορίου.

Σε βάρος του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο από την κείμενη Νομοθεσία πρόστιμο των 5.000€ για έλλειψη άδειας, τα δε εμπορεύματα που κατείχε προς διάθεση κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν ως παραεμπορίου, σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία.

Επιπλέον, στις 17-9-2015, ημέρα της εβδομάδος Πέμπτη, μέλη των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους στη Λαϊκή Αγορά της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή περιμετρικά της εν λόγω Λαϊκής Αγοράς.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, σε τρεις περιπτώσεις, το εν λόγω Κλιμάκιο Ελέγχου διενήργησε κατασχέσεις – καταστροφές διαφόρων προϊόντων (δερμάτινα είδη, ρολόγια, γυαλιά, μπαταρίες και διάφορα άλλα ψιλικά είδη), με τη διαδικασία που ορίζεται από την κείμενη Νομοθεσία, οι κάτοχοι των οποίων τα είχαν εγκαταλείψει σε σημεία εντός και παραπλεύρως της εν λόγω Λαϊκής Αγοράς.

Τα κατασχεθέντα καταστράφηκαν με απόρριψή τους σε φορτηγό – απορριμματοφόρο, το οποίο διέθεσε για το σκοπό αυτό η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και συνέδραμε το κλιμάκιο καθ΄ όλη τη διάρκεια του ελέγχου.

Τέλος, σε μία περίπτωση το Κλιμάκιο Ελέγχου επέβαλε επί τόπου, με σχετική Έκθεση Βεβαίωσης Παράβασης, διοικητικό πρόστιμο ύψους 500€ για υπαλλήλου από πωλητή, χωρίς την τήρηση των διατάξεων της κείμενης Νομοθεσίας (Ν. 4264/2014).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση