Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Έλεγχοι και κατασχέσεις σε λαϊκές αγορές και υπαίθριο εμπόριο
Έλεγχοι και κατασχέσεις σε λαϊκές αγορές και υπαίθριο εμπόριο

Έλεγχοι και κατασχέσεις σε λαϊκές αγορές και υπαίθριο εμπόριο

Μέλη των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, συνεπικουρούμενα από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.),πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους στις 12-8-2015, 19-8-2015 και 21-8-2015, σε Λαϊκές Αγορές ετοίμων ενδυμάτων και υποδημάτων του Δήμου Βόλου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή περιμετρικά αυτών.

Οι έλεγχοι έγιναν στο πλαίσιο της προσπάθειας για την πάταξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και κατά τη διάρκειά τους, σε πέντε περιπτώσεις, τα εν λόγω Κλιμάκια Ελέγχου διενήργησαν κατασχέσεις – καταστροφές διαφόρων προϊόντων (προϊόντα γης και θάλασσας και έτοιμα ενδύματα), με τη διαδικασία που ορίζεται από την κείμενη Νομοθεσία.

Τα κατασχεθέντα προϊόντα, αφού πρώτα χρωματίστηκαν με ανεξίτηλο σπρέϊ, καταστράφηκαν με απόρριψή τους σε φορτηγό – απορριμματοφόρο, το οποίο διέθεσε για το σκοπό αυτό η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και συνέδραμε το κλιμάκιο καθ΄ όλη τη διάρκεια των εν λόγω ελέγχων.

Στη μία εκ των πέντε περιπτώσεων (στις υπόλοιπες τέσσερις οι κάτοχοι των κατασχεθέντων – καταστραφέντων προϊόντων τα είχαν εγκαταλείψει), επιβλήθηκε στον παραβάτη το προβλεπόμενο από την κείμενη Νομοθεσία πρόστιμο των 5.000€, για παντελή έλλειψη άδειας υπαίθριου εμποr;ioy.

Mε αφορμή τους ελέγχους η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε: «Οι Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, παρά τη μεγάλη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού της, καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για τον έλεγχο και την πάταξη του παρεμπορίου με γνώμονα πάντοτε την προάσπιση των δικαιωμάτων των νομίμως δραστηριοποιούμενων εμπόρων αλλά και των καταναλωτών.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυκλοφοριακή αναστάτωση και έντονες διαμαρτυρίες οδηγών στη Λεωφόρο Ειρήνης - https://t.co/2YzHZJwMN7 -

  • Αντιπλημμυρικά έργα σε 12 ρέματα στην Π.Ε. Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/r6EUSYlcSX -

  • Συμπληρωματική χρηματοδότηση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου - https://t.co/3PRNdFWGVJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση