Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ελ. Λαΐτσου: «Εμείς θέσαμε τα θεμέλια της ανάπλασης της πλατείας δίπλα στο Στάδιο Βελεστίνου»
Ελ. Λαΐτσου: «Εμείς θέσαμε τα θεμέλια της ανάπλασης της πλατείας δίπλα στο Στάδιο Βελεστίνου»

Ελ. Λαΐτσου: «Εμείς θέσαμε τα θεμέλια της ανάπλασης της πλατείας δίπλα στο Στάδιο Βελεστίνου»

«Εμείς θέσαμε τα θεμέλια της ανάπλασης της πλατείας δίπλα στο Στάδιο Βελεστίνου» τόνισε με δήλωσή της η πρώην δήμαρχος Ρήγα ου Ελένη Λαΐτσου.

Η ίδια τονίζει τα εξής: «Με αφορμή ανακοινώσεις και δηλώσεις τοπικών παραγόντων για έργα που είτε υλοποιήθηκαν, είτε σχεδιάστηκαν και ξεκίνησαν στη δική μας δημαρχιακή θητεία θεωρούμε απαραίτητο να επισημάνουμε τα εξής:
Ως Δημοτική Αρχή θέσαμε εξαρχής στόχο την αναβάθμιση του αστικού χώρου και τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που οι κάτοικοι θα ένιωθαν όμορφα και άνετα αξιοποιώντας το φυσικό μας περιβάλλον.
Προς αυτή την κατεύθυνση κεντρικό μας μέλημα αποτέλεσε η αξιοποίηση της πλατείας του Βελεστίνου που βρίσκεται δίπλα στο Εθνικό Στάδιο. Η ανάπλαση της πλατείας ήταν αναγκαία, ώστε ένας νέος χώρος πρασίνου και ψυχαγωγίας να δημιουργηθεί αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των παιδιών και των ενηλίκων και προσφέροντας νέες δυνατότητες στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Άμεσα, στις 4 οεμβρίου του 2011 προχωρήσαμε στην εκπόνηση μελέτης (Αρ. Αποφ. 108/2011 της οικονομικής επιτροπής), ώστε να είμαστε έτοιμοι να υποβάλουμε πρόταση για χρηματοδότηση σε όποιο χρηματοδοτικό , εθνικό ή ευρωπαϊκό προέκυπτε, αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει το έργο με πόρους του δήμου.

Η πρόσκληση για χρηματοδοτήσεις από το Πράσινο Ταμείο δημοσιεύθηκε μέσα στο 2013 και έτσι έχοντας ήδη έτοιμη μελέτη και ώριμη πρόταση για ανάπλαση και βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας δίπλα στο Στάδιο Βελεστίνου, υποβάλαμε πρόταση για διεκση χρηματοδότησης (Αρ. Αποφ. 76/2013 Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα ου).

Η αξιολόγηση της πρότασης έγινε μέσα στο 2014 και η επίσημη απόφαση για τη χρηματοδότηση του έργου ανακοινώθηκε στον Δήμο Ρήγα Φεραίου τον Δεκέμβριο του 2014 (Αρ. Απόφασης 83.6/2014 του Πράσινου Ταμείου).

Είναι φανερό λοιπόν ότι αν δεν υπήρχε η μέριμνα της δικής μας Δημοτικής Αρχής να ετοιμάσουμε τη μελέτη-ώριμη πρόταση και η τεχνογνωσία να την υποβάλλουμε για έγκριση στο κατάλληλο χρηματοδοτικό , καμία χρηματοδότηση δεν θα εγκρινόταν, δεν θα μπορούσε να γίνει η δημοπράτηση του έργου και φυσικά ο χώρος θα παρέμενε αναξιοποίητος, όπως τον είχαμε παραλάβει.

Και είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί με τις ενέργειές μας μπορέσαμε να προσφέρουμε ένα πολύ σημαντικό έργο στην τοπική που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η εκτεταμένη φύτευση, η χρήση ειδικών υλικών για τη μείωση της ς τους καλοκαιρινούς μήνες, η λειτουργική σύνδεση της πλατείας με τους γειτονικούς χώρους εκπαίδευσης και αθλητισμού (νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, σταθμός και Στάδιο Βελεστίνου) περιλαμβάνονται στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση και βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας.

Ως Δημοτική Αρχή υλοποιήσαμε έργα και ετοιμάσαμε ώριμες μελέτες από τις οποίες τα οφέλη προκύπτουν τώρα για τον τόπο μας. Σε μια περίοδο μάλιστα που η τεχνογνωσία για την αξιοποίηση των πηγών χρηματοδότησης συνεχίζει να είναι απαραίτητη, η τοπική πρέπει να εκπροσωπείται από ανθρώπους που να μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προκύπτουν.

Και είναι ευχή όλων, για το κοινό καλό, τα έργα αυτά να ολοκληρωθούν, μολονότι είναι αμφίβολο κατά πόσο αυτό θα επιτευχθεί. Καθώς οι σημερινοί αρμόδιοι μένουν μόνο στα έτοιμα που εμείς τους παραδώσαμε, προσπαθώντας μάλιστα ανεπιτυχώς να τα οικειοποιηθούν, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στίγμα περαιτέρω δημιουργικού σχεδιασμού για το άμεσο μέλλον».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση