Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Στην τελική ευθεία η εκβάθυνση του Κραυσίδωνα
Στην τελική ευθεία η εκβάθυνση του Κραυσίδωνα

Στην τελική ευθεία η εκβάθυνση του Κραυσίδωνα

Στην τελική ευθεία υλοποίησης βρίσκεται ένα ακόμη σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο στο Βόλο μετά από την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας της προέγκρισης συμβασιοποίησης του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΚΡΑΥΣΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ», αρχικού προϋπολογισμού 415.740,00 ευρώ.

Φορέας υλοποίησης είναι Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και κύριος του έργου η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αφορά στην εκβάθυνση του πυθμένα της οδικής γέφυρας Παπαδιαμάντη και της σιδηροδρομικής γέφυρας ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα υδραυλικού άλματος κατά την περίοδο έντονων βροχοπτώσεων ή άλλων καιρικών πλημμυρικών φαινομένων και να διασφαλίσουν την στατικότατα των ακρόβαθρων και βεσοβάθρων των γεφυρών.

Σε δηλώσεις του ο Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: “Το πρόβλημα με τα πλημμυρικά φαινόμενα στον Κραυσίδωνα ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες ταλαιπώρησε για χρόνια τους κατοίκους της περιοχής.

Το νέο έργο, την προέγκριση συμβασιοποίησης του οποίου υπέγραψα σήμερα, έρχεται να ολοκληρώσει όλες εκείνες τις απαιτούμενες που θα μεγιστοποιήσουν την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και θα αποσοβήσουν μελλοντικά κατά το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, πλημμυρικά φαινόμενα όπως αυτά του παρελθόντος.

Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό άνω των 400.000 ευρώ, το οποίο γίνεται σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και καταδεικνύει πως όταν υπάρχει σχεδιασμός, θέληση και στόχευση, το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να έρθει κόντρα σε κάθε προβληματική κατάσταση.

Είναι ένα ακόμη έργο που θα δώσει στην τοπική οικονομία χρήμα και σε ανέργους που έχουν ανάγκη, θέσεις εργασίας”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση