Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Έκτακτη Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων
Έκτακτη Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων

Έκτακτη Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων

Εκτάκτως  συνεδριάζει το Περιφερεικής Ενότητς & Σποράδων  την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019  και ώρα  10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας και Σποράδων (Διοικητήριο, 3ος όροφος).

Θέμα ημερήσιας διάταξης ο σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών λόγω καιρικών φαινομένων.

Λήψη μέτρων λόγω υψηλού κινδύνου ς

Με βάση τον χάρτη πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς όπως εκδόθηκε από την Π.Π. και που ισχύει για αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος ς (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4)  για την & Σποράδων.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων ενημέρωσε τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθώς και τους Δήμους ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ παράλληλα το Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών και Συντήρησης της Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων έθεσε τον στόλο οχημάτων και μηχανημάτων σε πλήρη ετοιμότητα.

Με βάση τα προβλεπόμενα, καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην  ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από , όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Επιπλέον, βάσει της εγκυκλίου 2195/2015 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας για αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : Γρ. Πολιτικής Προστασίας 24213 52464.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση