Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Έκτακτη χρηματοδότηση 100.000 ευρώ για το λιμάνι του Αγνώντα
Έκτακτη χρηματοδότηση 100.000 ευρώ για το λιμάνι του Αγνώντα

Έκτακτη χρηματοδότηση 100.000 ευρώ για το λιμάνι του Αγνώντα

Συνάντηση εργασίας είχαν στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς οι τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα με τον κ. Αγοραστό εκπροσωπώντας τους περιφερειάρχες της χώρας και κυρίως εκείνους των ακριτικών περιοχών που αποτελούν πύλες εισόδου προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, να μεταφέρει την ανησυχία για τις διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα και να ζητά την παρέμβαση του Λαρισαίου υπουργού στην κυβέρνηση για άμεσα μέτρα που θα εκτονώσουν την κατάσταση.

Επίσης στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της αξιοποίησης των λιμανιών της χώρας ενώ σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλία, συμφωνήθηκε η άμεση επιχορήγηση του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου με το ποσό των 100.000 ευρώ, ώστε να πραγματοποιηθούν όλες εκείνες οι απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης του λιμανιού του Αγνώντα.

Υπενθυμίζεται πως λόγω φθορών στο τσιμεντένιο «μέτωπο» του λιμανιού, δημιουργούνται δυσλειτουργίες στον ελλιμενισμό των πλοίων της γραμμής που εξυπηρετούν το νησί των Βορείων Σποράδων.

Πλέον, οι εργασίες που θα δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατό, θα εξαλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε μετακινήσεις και αλλά και το τουριστικό προϊόν.

Σε του μετά το πέρας της συνάντησης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σημείωσε τα εξής: «είχαμε μία γόνιμη, ειλικρινή και εποικοδομητική πρώτη συνάντηση με το συντοπίτη νέο υπουργό Ναυτιλίας, τον κ. Χρήστο Ζώη. Στη συζήτηση του μετέφερα την αγωνία και τον προβληματισμό των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας για τις δραματικές διαστάσεις που λαμβάνει το μεταναστευτικό με σωρεία κινδύνων που πλέον είναι κάτι παραπάνω από ορατοί για την ελληνική κοινωνία όπως η εθνική ασφάλεια, η κοινωνική συνοχή και η δημόσια υγεία.

Επανέλαβα πως χρειάζεται άμεσα η ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές για την αντιμετώπιση του πρωτοφανούς μεταναστευτικού κύματος, αλλά και η άμεση εμπλοκή σε επίπεδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με άμεσες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλία, εξέθεσα στον υπουργό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει λόγω των φθορών που έχει υποστεί το λιμάνι του Αγνώντα στη Σκόπελο και συμφωνήσαμε να χρηματοδοτηθεί άμεσα το Λιμενικό Ταμείο της Σκοπέλου με το ποσό των 100.000 ώστε να αποκατασταθούν και να αποκτήσει πάλι το λιμάνι πλήρη λειτουργικότητα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά και του τουρισμού μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ζώη για την άμεση ανταπόκρισή του και για τα δύο θέματα».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση