Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Εκπαίδευση Παιδιών στα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο
Εκπαίδευση Παιδιών στα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο

Εκπαίδευση Παιδιών στα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο

Το της ΤΟΥ Δήμου σε συνεργασία με εκπαιδευμένα στελέχη της πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με παιδιά 6-11 ετών, με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κατά το διάστημα 27 Φεβρουαρίου- 7 Απριλίου 2015.

Στόχος ήταν η εισαγωγή των παιδιών στην έννοια των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η σύνδεση αυτών με την καθημερινή τους ζωή, η ενδυνάμωση του σεβασμού στις θεμελιώδεις ελευθερίες, καθώς και η της κατανόησης για την ποικιλομορφία των διαφορετικών κοινωνικών ομάδων.

Μετά την ολοκλήρωση των ομαδικών συναντήσεων στο της , ακολούθησε στο ΣΥΝ. Π.Ε. Ατόμων με Αναπηρία «Ηλιοτρόπια». Εκεί τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τη , επισκέφθηκαν το βοτανόκηπο και το μικρό αστεροσκοπείο και φύτεψαν αρωματικά μαζί με τους εργαζόμενους τους Συνεταιρισμού.

Ο στον οποίο βασίστηκαν οι παραπάνω δραστηριότητες είναι το COMPASITO- Εγχειρίδιο Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα για Παιδιά, το οποίο εκδίδεται από τη Διεύθυνση Νεότητας και Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης και είναι βασισμένο στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού των Ηνωμένων Εθνών.

Οι δραστηριότητες του COMPASITO έχουν σχεδιαστεί ώστε να προωθούν τη βιωματική μάθηση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα για ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων και αναπτυξιακών επιπέδων. Καλύπτουν θεματικές ενότητες όπως είναι η Δημοκρατία, οι Διακρίσεις, η Εκπαίδευση, το Περιβάλλον, η Οικογένεια, η Ισότητα των Φύλων, η Ειρήνη, η Φτώχεια και Βία.

Τα στελέχη της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ τα οποία πραγματοποίησαν τις παρεμβάσεις εκπαιδεύτηκαν κατά το διάστημα Οκτώβριος 2014 – Απρίλιος 2015 σε 3 διαπολιτισμικά θεματικά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στο Loughborough της Αγγλίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση