Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Eκλογοαπολογιστική συνέλευση δασκάλων στο E.K.B.
Eκλογοαπολογιστική συνέλευση  δασκάλων στο E.K.B.

Eκλογοαπολογιστική συνέλευση δασκάλων στο E.K.B.

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέα Διοίκησης πραγματοποιεί σήμερα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας,στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, τέθηκαν τα ζητήματα των δαπανών για την Παιδεία, της προσχολικής αγωγής, της ειδικής αγωγής, της αξιολόγησης και του πειθαρχικού δικαίου των εκπαιδευτικών. Επί των θεμάτων ψηφίστηκαν προτάσεις, που θα μεταφέρουν οι αντιπρόσωποι που θα εκλεγούν στο συνέδριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

δασκαλοι1 (2)

Ο απερχόμενος πρόεδρος Απόστολος Μούσιος, κάνοντας τον απολογισμό της απελθούσας Διοίκησης, ανέφερε ότι επιδίωξε να μεγιστοποιήσει ό,τι ενώνει και να ελαχιστοποιήσει ό,τι χωρίζει τους εκπαιδευτικούς.

Πρώτος στόχος, όπως είπε, ήταν να προασπιστεί το δημόσιο δωρεάν σχολείο στην περιοχή, ενώ επιδιώχτηκε τα νήπια και τα προνήπια να φοιτήσουν υποχρεωτικά στο δημόσιο Νηπιαγωγείο.
Επίσης η Διοίκηση κινήθηκε στην κατεύθυνση επίλυσης του κτιριακού προβλήματος, ειδικά στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου – Ν. Ιωνίας, όπου υπήρχαν και υπάρχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Τέλος, τόνισε ότι ο Σύλλογος δημιούργησε Τράπεζα Αίματος για να σταθεί αλληλέγγυος στις ανάγκες πολλών εκπαιδευτικών και ανέφερε ότι η καρτέλα σχολείου που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου, για να είναι γνωστές ανά πάσα στιγμή οι ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με τους δασκάλους, οι προκλήσεις για τη νέα Διοίκηση του Συλλόγου θα είναι η αντίσταση στην ελαστικοποίηση ακόμη περισσότερο των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, ενώ πρέπει να πιέσει, για να επιταχυνθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές, ώστε δάσκαλοι και νηπιαγωγοί να γνωρίζουν τον Σεπτέμβριο σε ποιά περιοχή θα υπηρετήσουν.

Το απόγευμα πρόκειται να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου εννεαμελούς Δ.Σ., που θα έχει διετή θητεία, αντιπρόσωποι για το συνέδριο της ΔΟΕ που θα γίνει 21-24 Ιουνίου στην Αθήνα, καθώς και αντιπρόσωποι για το τοπικό Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνιάστηκε κλοπή σε ναό στη Βρύναινα Αλμυρού - https://t.co/ceXzjOEYjp -

  • Νεκρός 78χρονος στο Νεοχώρι - https://t.co/fahNLTz7aq -

  • "Κώδωνα κινδύνου"  για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του κορωναϊού εξαιτίας καταλήψεων στα σχολεία… - https://t.co/kbfujme7pV -

"Αλιεύοντας" την είδηση