Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εκδηλώσεις για την ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου
Εκδηλώσεις για την ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

Εκδηλώσεις για την ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

Eπιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε σήμερα στον Ι.. Αγίου ικολάου και κατόπιν κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Ηρώων στην του Βόλου, με αφορμή την 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία καθιερώθηκε ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Οι έγιναν για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής, παρουσία όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας , του δημάρχου Βόλου Θ. και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου.

Όπως ανέφερε η κα. , η σημερινή μέρα, είναι ημέρα τιμής για τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να θεμελιώσουν την αρχή της ελευθερίας, ιδανικά, αξίες , αλλά και να μεταλαμπαδεύσουν το διαχρονικό μήνυμα ότι κανείς δεν πρέπει να συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την ελευθερία, τα κυριαρχικά δικαιώματα, το αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου να ζει μέσα σε ένα έθνος που προστατεύει τα δικαιώματά του.

Επίσης η αντι Μαγνησίας τόνισε ότι είναι διττή η σημασία της σημερινής ς, αφού συμπίπτει με την λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και θα πρέπει να σηματοδοτήσει τη λήξη οποιουδήποτε πολέμου, είτε κυριολεκτικού είτε μεταφορικού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση