Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εκδηλώσεις για την ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου
Εκδηλώσεις για την ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

Εκδηλώσεις για την ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

Eπιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε σήμερα στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και κατόπιν κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου, με αφορμή την 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία καθιερώθηκε ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Οι εκδηλώσεις έγιναν για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής, παρουσία όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δ. Κολυνδρίνη , του δημάρχου Βόλου Θ. Θεοδώρου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου.

Όπως ανέφερε η κα. Κολυνδρίνη, η σημερινή μέρα, είναι ημέρα τιμής για τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να θεμελιώσουν την αρχή της ελευθερίας, ιδανικά, αξίες , αλλά και να μεταλαμπαδεύσουν το διαχρονικό μήνυμα ότι κανείς δεν πρέπει να συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την ελευθερία, τα κυριαρχικά δικαιώματα, το αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου να ζει μέσα σε ένα έθνος που προστατεύει τα δικαιώματά του.

Επίσης η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας τόνισε ότι είναι διττή η σημασία της σημερινής εκδήλωσης, αφού συμπίπτει με την ημερομηνία λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και θα πρέπει να σηματοδοτήσει τη λήξη οποιουδήποτε πολέμου, είτε κυριολεκτικού είτε μεταφορικού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου - https://t.co/FzV66KP48D -

  • Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα στις 7 Δεκεμβρίου - https://t.co/Ldlfv1JJM2 -

  • Τα είδωλα δεν πεθαίνουν - https://t.co/o4V233gGl0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση