Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στις 5 Ιουνίου γιορτάζουμε και συμμετέχουμε για άλλη μια χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ο Δήμος Βόλου, έχοντας ως βασική του επιδίωξη την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, τη διασφάλιση υψηλής ποιότητα ζωής στους κατοίκους της περιοχής και ταυτόχρονα την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης από όλους τους πολίτες, διοργανώνει μια σειρά ποικίλων εκδηλώσεων – δράσεων διάρκειας έξι ημερών, με στόχο την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σε θέματα περιβάλλοντος.

Αναλυτικότερα οι προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

-Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, θα πραγματοποιηθεί της παραλίας Ν. Αγχιάλου από την 111 Πτέρυγα Μάχης Ν. Αγχιάλου, τα και τους Τοπικούς Συλλόγους

-Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, από το πρωί έως το μεσημέρι, θα λειτουργήσει στην πλατεία Αγίου Νικολάου περίπτερο ενημέρωσης, όπου θα διανεμηθεί έντυπο ή/και ηλεκτρονικό υλικό που θα αφορά σε περιβαλλοντικά θέματα.

-Το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ανάδειξη των Μονοπατιών και Καλντεριμιών του Πηλίου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας. Μαζί μας θα είναι η Ένωση Ξενοδόχων Ν.Μαγνησίας, οι Φίλοι των Καλντεριμιών, το και ο Φυσιολατρικός Όμιλος «ΠΑΝ», που με ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια θα μας ξεναγήσουν στους θησαυρούς της Φύσης.

-Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, στο Πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου όλα τα παιδιά και οι μεγάλοι είναι καλεσμένοι για να ονειρευτούμε και να ζωγραφίσουμε για το περιβάλλον μέσα από μουσικές και παραμύθια.

-Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 και την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα γίνουν συμβολικές φυτεύσεις δέντρων σε σχολικές αυλές δημοτικών σχολείων, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (με παρουσιάσεις και κατασκευές) για παιδιά δημοτικού από συνεργάτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σχετικά με τη Μετεωρολογία.

Τέλος, τη Δευτέρα το πρωί θα πραγματοποιηθεί του πάρκου του Αγ. Κωνσταντίνου από μαθητές, εθελοντές και σε συνεργασία με το Κεντρικό Βόλου.

Η διοργάνωση των δράσεων πραγματοποιείται από το Γραφείο Ε(θελω)ντή της Δ/σης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, το Τμήμα Τουρισμού της Δ/σης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης της Αντιδημαρχίας Τουρισμού και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/σης Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών της Αντιδημαρχίας Προγραμματισμού, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Διαχείρισης , τη Διεύθυνση Πρασίνου της Αντιδημαρχίας Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής, την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού και την Αντιδημαρχία Δημοτικής Ενότητας Βόλου- Ν. Ιωνίας και Περιφερειακών Δημοτικών Ενοτήτων.

Πρόγραμμα «Μια μέρα στο »
(Εκδήλωση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας)

8.00 π.μ αναχώρηση από ΚΤΕΛ για Μακρινίτσα (όποιος θέλει μπορεί να έρθει και με δικό του μεταφορικό μέσο).

9.15 – 09.30 π.μ Προσέλευση – Εγγραφές

9.30 – 9.45 π.μ Χαιρετισμοί

 1. 45 – 10.45 π.μ Ομιλίες:

Γιάννης Ιατρού – Chris Wikcs, Φίλοι των Καλντεριμιών Ν. Πηλίου: «Καλντερίμια Πηλίου – Η σημασία τους στην Πολιτιστική μας Κληρονομιά»

  Γιώργος Ζαφείρης – Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας:  

  «Καλντερίμια Πηλίου – Η σημασία τους στον Τουρισμό της Περιοχής»

Μάρκος Βαξεβανόπουλος – Διευθυντής Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου: «Γεωλογικά μνημεία του Πηλίου. Θησαυροί της φύσης δίπλα στα καλντερίμια».

Γραμματή Μακέλη – Υπεύθυνη Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μακρινίτσας

Βίγκλας Παναγιώτης – Αναπληρωτής Υπεύθυνος ΚΠΕ Μακρινίτσας: «Υλοποίηση Εκπαιδευτικού προγράμματος Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης στα Καλντερίμια της Μακρινίτσας»

10.45 – 11.00 π.μ Συζήτηση – Ερωτήσεις

11.00 – 11.30 π.μ Διάλειμμα – Μπουφές

11.30 – 12.15 π.μ Βιωματικά εργαστήρια: Γεφύρι Κακουνάς, Γεφύρι Πατουσιάς (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας)

12.15 – 13.45 μ.μ Αναχώρηση από την Πλατεία της Μακρινίτσας, Κατερίνα Κωστοπούλου, Οδηγός Μονοπατιών Φυσιολατρικού Ομίλου ΠΑΝ – Πεζοπορία στο Καλντερίμι Μακρινίτσα – Σταγιάτες

Βόλου – Ξενάγηση / Βιωματική μάθηση για τα σημαντικά μνημεία της φύσης του Πηλίου που συναντώνται στη διαδρομή.

Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν την δράση θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

«Μικροί Μεγάλοι εν Ζωγραφικής»
(Πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου)

18.30 – 21.00 Συγκέντρωση στο Πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου.
Αφηγήτρια: Όλγα Αράμπογλου – Διεθνολόγος
Εψυχωτές: Ρένια Δημητροπούλου – Νηπιαγωγός

Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν την δράση θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

 • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

 • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση