Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Καζανάκι
Εκδήλωση  του ΚΚΕ στο Καζανάκι

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Καζανάκι

Εκδήλωση πραγματοποιούν η Τ.Ε. ΒΟΛΟΥ του και το της -ΔΣΕ στο Μνημείο Καζανάκι, στον Σαρακηνό την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 7:30 μ.μ.

Θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς,μέλος της Κ.Ε. του και αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη.

Για την μετάβαση στο χώρο της ς και την επιστροφή δρομολογείται αστικό που θα ακολουθήσει τη διαδρομή με αναχώρηση στις 6:45 μ.μ. από το Δημαρχείο Βόλου: Ιάσωνος – Κ. Καρτάλη (Ιωλκού στην επιστροφή) – Αναλήψεως – Παγασών – Αναπαύσεως – Λ. Καζανάκι.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να επιβιβάζονται από τις στάσεις του αστικού κατά μήκος της παραπάνω διαδρομής.

Η Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ και το παράρτημα Βόλου της – ΔΣΕ, τιμούν και φέτος τη μνήμη των 156 μελών του ΚΚΕ και αγωνιστών που εκτελέστηκαν από το αστικό κράτος την περίοδο Δεκέμβρης 1947 – Σεπτέμβρης 1949 στο Καζανάκι. Πρόκειται για στελέχη και μέλη της Οργάνωσης του Βόλου του ΚΚΕ, μαχητές του ΔΣΕ των γύρω περιοχών και δεκάδες αγωνιστές που έδιναν τη μάχη μαζί με τους κομμουνιστές την περίοδο της ένοπλης σύγκρουσης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Στη φετινή στο Καζανάκι τιμούν ιδιαίτερα τους εκτελεσμένους κομμουνιστές και αγωνιστές που ήταν χρεωμένοι στην έκδοση και της ς «Αναγέννηση». Πρόκειται για την εκτέλεση 20 μελών και στελεχών του ΚΚΕ, από τις μεγαλύτερες που έγιναν στο Καζανάκι. Η εκτέλεση έγινε στις 4 Απριλίου του 1949 μετά από το έκτακτο στρατοδικείο του Μάρτη του ίδιου έτους στο οποίο οι κατηγορούμενοι ήταν 61 και ανάμεσά τους 15 γυναίκες. Στην εκδήλωση θα μάθουμε για την ιστορία της «Αναγέννησης», τον ηρωισμό των αγωνιστών που την τύπωναν και την διέδιδαν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση