Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Καζανάκι
Εκδήλωση  του ΚΚΕ στο Καζανάκι

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Καζανάκι

Εκδήλωση πραγματοποιούν η Τ.Ε. ΒΟΛΟΥ του και το Παράρτημα Βόλου της -ΔΣΕ στο Μνημείο , στον Σαρακηνό την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 7:30 μ.μ.

Θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς,μέλος της Κ.Ε. του και αρχισυντάκτης του Ριζοσπάστη.

Για την μετάβαση στο χώρο της εκδήλωσης και την επιστροφή δρομολογείται αστικό που θα ακολουθήσει τη διαδρομή με αναχώρηση στις 6:45 μ.μ. από το : Ιάσωνος – Κ. Καρτάλη (Ιωλκού στην επιστροφή) – Αναλήψεως – Παγασών – Αναπαύσεως – Λ. .

Όσοι επιθυμούν μπορούν να επιβιβάζονται από τις στάσεις του αστικού κατά μήκος της παραπάνω διαδρομής.

Η Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ και το παράρτημα Βόλου της – ΔΣΕ, τιμούν και φέτος τη μνήμη των 156 μελών του ΚΚΕ και αγωνιστών που εκτελέστηκαν από το αστικό κράτος την περίοδο Δεκέμβρης 1947 – Σεπτέμβρης 1949 στο Καζανάκι. Πρόκειται για στελέχη και μέλη της Οργάνωσης του Βόλου του ΚΚΕ, μαχητές του ΔΣΕ των γύρω περιοχών και δεκάδες αγωνιστές που έδιναν τη μάχη μαζί με τους κομμουνιστές την περίοδο της ένοπλης σύγκρουσης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Στη φετινή εκδήλωση στο Καζανάκι τιμούν ιδιαίτερα τους εκτελεσμένους κομμουνιστές και αγωνιστές που ήταν χρεωμένοι στην έκδοση και της εφημερίδας «Αναγέννηση». Πρόκειται για την 20 μελών και στελεχών του ΚΚΕ, από τις μεγαλύτερες που έγιναν στο Καζανάκι. Η έγινε στις 4 Απριλίου του 1949 μετά από το έκτακτο στρατοδικείο του Μάρτη του ίδιου έτους στο οποίο οι κατηγορούμενοι ήταν 61 και ανάμεσά τους 15 . Στην εκδήλωση θα μάθουμε για την ιστορία της «Αναγέννησης», τον ηρωισμό των αγωνιστών που την τύπωναν και την διέδιδαν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

  • Πανήγυρις Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στη Ν. Ιωνία - https://t.co/dKqfG3aq9x -

"Αλιεύοντας" την είδηση