Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την αλλαγή του Καλλικράτη
Εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την αλλαγή του Καλλικράτη

Εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την αλλαγή του Καλλικράτη

K.Πουλάκης: «Η κθιέρωση της απλής αναλογικής στις είναι δεδομένη

 

Eκδήλωση ς και ανοιχτού πολιτικού διαλόγου για την ριζοσπαστική αλλαγή του Καλλικράτη διοργανώνει η ΝΕ Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της Θεσμικής Ανασυγκρότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. στο Δημαρχείο .

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κώστας Πουλάκης, του Υπουργείου Εσωτερικών.

Έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε αυτό τον διάλογο όλοι οι αιρετοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης της περιοχής.

Να σημειωθεί πως για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στις , αφού σύμφωνα με τον κ. Πουλάκη «Η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι δεδομένη. Αποτελεί κεντρική προγραμματική επιλογή της ς. Και κυρίως αποτελεί υπερώριμο κοινωνικό αίτημα, αφού εμβαθύνει την τοπική δημοκρατία».

Για τις αντιδράσεις που έχουν διατυπωθεί κυρίως από την ηγεσία της Κ για το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα, ο κ. Πουλάκης επισημαίνει: «Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε απέναντι σε συγκεκριμένες και μειοψηφικές μικροκομματικές, ενίοτε και προσωπικές σκοπιμότητες ορισμένων αυτοδιοικητικών παραγόντων. Η περιβόητη “κυβερνησιμότητα” των ΟΤΑ δεν απειλείται ούτε από τη γνήσια αποτύπωση της βούλησης των πολιτών ούτε από το δημοκρατικό διάλογο μέσα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, αλλά από κάποιους -λίγους ευτυχώς- τοπικούς άρχοντες με συγκεντρωτική νοοτροπία».

Όσον αφορά το πόρισμα της Επιτροπής για τις αλλαγές στον Καλλικράτη δεν είναι δεσμευτικό σχετικά με την των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τους στους «προ-Καλλικρατικούς» Δήμους που καταργήθηκαν το 2010.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση