Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την αλλαγή του Καλλικράτη
Εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την αλλαγή του Καλλικράτη

Εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την αλλαγή του Καλλικράτη

K.Πουλάκης: «Η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι δεδομένη

 

Eκδήλωση παρουσίασης και ανοιχτού πολιτικού διαλόγου για την ριζοσπαστική αλλαγή του Καλλικράτη διοργανώνει η ΝΕ Μαγνησίας στο πλαίσιο της Θεσμικής Ανασυγκρότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Βόλου.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κώστας Πουλάκης, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε αυτό τον διάλογο όλοι οι αιρετοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης της περιοχής.

Να σημειωθεί πως για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού σύμφωνα με τον κ. Πουλάκη «Η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι δεδομένη. Αποτελεί κεντρική προγραμματική επιλογή της κυβέρνησης. Και κυρίως αποτελεί υπερώριμο κοινωνικό αίτημα, αφού εμβαθύνει την τοπική δημοκρατία».

Για τις που έχουν διατυπωθεί κυρίως από την ηγεσία της ΚΕΔΕ για το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα, ο κ. Πουλάκης επισημαίνει: «Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε απέναντι σε συγκεκριμένες και μειοψηφικές μικροκομματικές, ενίοτε και προσωπικές σκοπιμότητες ορισμένων αυτοδιοικητικών παραγόντων. Η περιβόητη “κυβερνησιμότητα” των ΟΤΑ δεν απειλείται ούτε από τη γνήσια αποτύπωση της βούλησης των πολιτών ούτε από το δημοκρατικό διάλογο μέσα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, αλλά από κάποιους -λίγους ευτυχώς- τοπικούς άρχοντες με συγκεντρωτική νοοτροπία».

Όσον αφορά το πόρισμα της Επιτροπής για τις αλλαγές στον Καλλικράτη δεν είναι δεσμευτικό σχετικά με την κατάργηση των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και μεταφοράς των αρμοδιοτήτων τους στους «προ-Καλλικρατικούς» Δήμους που καταργήθηκαν το 2010.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση