Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εκδήλωση της Λέσχης Εργαζομένων για την Πρωτομαγιά
Εκδήλωση της Λέσχης Εργαζομένων για την Πρωτομαγιά

Εκδήλωση της Λέσχης Εργαζομένων για την Πρωτομαγιά

Εκδήλωση-συζήτηση εν όψει της Πρωτομαγιάς διοργανώνει την Τρίτη 28/04 η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου με τίτλο: «Ο ματωμένος Ιούνης του 1936 στο Βόλο. Τα γεγονότα, οι αιτίες, και η αναγκαία κουβέντα για το και το μέλλον του ταξικού εργατικού κινήματος.»

Στην εποχή που η ανεργία και η κάτω από άθλιες συνθήκες είναι κανόνας η ανάγκη για αγωνιστική έκφραση της νεολαίας και της εργαζόμενης πλειοψηφίας είναι όρος επιβίωσης. Την ίδια στιγμή τα συνθήματα των μεγάλων εργατικών αγώνων του παρελθόντος, αλλά και της εποχής μας, τείνουν να μετουσιωθούν από τη σημερινή κυβερνητική διαχείριση, σε παρωχημένα υπερφίαλα όνειρα του παρελθόντος και να καούν στην πυρά της «εθνικής διαπραγμάτευσης» για να ξορκιστεί το κακό της ρήξης με το κεφάλαιο και την εργοδοσία. Προσπαθώντας να ξαναβάλουμε στο προσκήνιο την ανάγκη έκφρασης των εργατικών συμφερόντων σε και σε σύγκρουση με εκείνα του κεφαλαίου, ως βασικό όρο βελτίωσης της ζωής του λαού, επιχειρούμε να πιάσουμε το νήμα  των ιστορικών παραδόσεων του εργατικού κινήματος στη χώρα μας και στην περιοχή μας, ως έναν  αναγκαίο σταθμό για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Γιατί το ζητούμενο δεν είναι ο «τίμιος συμβιβασμός», αλλά το σπάσιμο της υποταγής και η χειραφέτηση της λαϊκής πλειοψηφίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας, στην οδό 19 και ομιλητές θα είναι οι: Τάκης Μπάρμπας μέλος της ομάδας μελέτης της ιστορίας των κοινωνικών αγώνων Λάρισας και Νίκος Ταλαχούπης, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου οικοδόμων Λάρισας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πήρε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/dp9rCldPn4 -

  • #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/BtayFpxZcm -

  • Συνταγματικός ο Νόμος Χατζηδάκη 4865/20 για την αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών - https://t.co/1kZCRb35kQ… -

"Αλιεύοντας" την είδηση