Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εκδήλωση της ΛΑΕ Μαγνησίας για το ασφαλιστικό
Εκδήλωση της ΛΑΕ Μαγνησίας για το ασφαλιστικό

Εκδήλωση της ΛΑΕ Μαγνησίας για το ασφαλιστικό

Το ντιΑσφλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της νεομνημονιακής εθελόδουλης συγκυβέρνησης στο πλαίσιο του 3ου μνημόνιου-οδοστρωτήρα, έρχεται να αποτελειώσει ό,τι άφησαν όρθιο τα δύο προηγούμενα μνημόνια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ και λοιπών μνημονιακών συνεταίρων, ΚΑΙ στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης.

Ολοι μαζί οι εντολείς των τοκογλύφων δανειστών προετοιμάζουν μαύρο παρόν και όχι μόνο στους σημερινούς απόμαχους της δουλειάς, μα και σε όσους θα πάρουν τη θέση τους αύριο και σήμερα είναι εργαζόμενοι ή (το πιθανότερο).

Η συγκυβέρνηση της υποταγής, με το -έκτρωμα που εισάγει, δεν σφάζει κυριολεκτικά μόνο τις συντάξεις που καταντούν φιλοδωρήματα (198 ευρώ η κατώτατη εθνική σύνταξη!!!) και εμπαίζει τους συνταξιούχους που αγωνίστηκαν μια ολόκληρη ζωή για να καταλήξουν να φτάσουν στον σημερινό εμπαιγμό.

Με το ίδιο νομοσχέδιο-έκτρωμα εξοντώνονται, αφανίζονται κυριολεκτικά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία που σήμερα βρίσκεται στους δρόμους και διαδηλώνει κατά των πρωτοφανών και βάρβαρων αυτών αντιλαϊκών μέτρων.

Είναι ανάγκη και επείγει απόλυτα να ορθωθεί αδιαπέραστο λαϊκό τείχος-φραγμός στα σχέδια της συγκυβέρνησης και των πολιτικών της αφεντικών, των δυτικοευρωπαίων και βορειοατλαντικών τοκογλύφων καπιταλιστών.

Οι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι των πόλεων και του χωριού,η φτωχομεσαία αγροτιά, η νεολαία, οι επιστήμονες, οι απόμαχοι της δουλειάς, έχουν μοναδική λύση για την επιβίωσή τους τον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση συγκυβέρνησης-κεφαλαίου-δανειστών.

Να παλέψουν ενάντια στην επιχειρούμενη καταστροφή των κοινωνικών θεσμών, των δικαιωμάτων, των δομών της κοινωνικής ασφάλισης που συνιστούν και τον πυλώνα πολιτισμού κάθε κοινωνίας.

Να αγωνιστούν ώστε να παρθούν επείγοντα μέτρα για το χτύπημα της εισφοροδιαφυγής και φορος, για τον δραστικό περιορισμό της ανεργίας, για να προχωρήσει η του ασφαλιστικού συστήματος με την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και την διάθεση μέρους της δημόσιας περιουσίας στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι τα αντιασφαλιστικά μέτρα είναι απόρροια των μνημονιακών πολιτικών , ότι είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που κλέβει πόρους από την κοινωνία για να αποπληρώνεται ένα δυσβάσταχτο και απεχθές χρέος.Όλο και περισσότεροι πολίτες πείθονται ότι η κατάργηση των μνημονίων και η επιλογή μιας διαφορετικής προοδευτικής πολιτικής παραγωγικού μετασχηματισμού της χώρας, απαιτεί την ανάκτηση της νομισματικής κυριαρχίας της χώρας και την απεμπλοκή της από την φυλακή της ευρωζώνης.

Η οργανώνει μεγάλη πολιτική εκδήλωση-παρέμβαση για το ασφαλιστικό, την Τετάρτη 24 Φλεβάρη και ώρα 7μμ στο συνεδριακό κέντρο FORUM (Πολυμέρη με Δεληγιώργη) στον Βόλο, με ομιλήτρια τη Δέσποινα Σπανού, επικεφαλής του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής της ΛΑΕ και π.μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο π. βουλευτής Κ. Δελημήτρος.

Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΛΑΕ στον Βόλο προς τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ, ενώ στις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Μαγνησίας με το συντονιστικό των 26 φορέων της Μαγνησίας που αντιτίθενται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση