Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εκδήλωση τιμής για τους εκτελεσθέντες στο Καζανάκι
Εκδήλωση τιμής για τους εκτελεσθέντες στο Καζανάκι

Εκδήλωση τιμής για τους εκτελεσθέντες στο Καζανάκι

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το θα τιμήσει τους 156 κομμουνιστές, αγωνιστές, μαχητές και μαχήτριες του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που μετά την προσφορά τους σε αίμα και θυσίες εναντίον των Γερμανών κατακτητών, οι συνεργάτες των ναζί μαζί με το αστικό κράτος τους βασάνισαν, φυλάκισαν και τελικά εκτέλεσαν, από τις 17 Δεκέμβρη 1947 έως και τις 6 Σεπτέμβρη 1949 στην περιοχή Καζανάκι, όπου έχει στηθεί και μνημείο προς τιμήν τους.

Την Κυριακή 14 Ιουνίου στις 11 το πρωί στο μνημείο θα πραγματοποιηθεί η μνήμης και τιμής. Για τη μετάβαση θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο Βόλου στις 10:30 το πρωί.

«Το Καζανάκι είναι από τις πιο αιματοβαμμένες περιοχές της χώρας.  Τα βράχια και τα χώματα του Σαρακηνού έχουν ποτιστεί με το αίμα και τις ψυχές 156 κομμουνιστών και αγωνιστών του λαϊκού κινήματος. Η μαζική αυτή σφαγή μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις φρικαλεότητες των ναζί και των φασιστών, τις μαζικές δολοφονίες στο Δίστομο, στη Δράκεια και αλλού.      Φανερώνει τον ταξικό χαρακτήρα του αστικού κράτους, το αδίστακτο πρόσωπο της εξουσίας των βιομηχάνων και των πολιτικών εκπροσώπων τους που μετά την απελευθέρωση και με τη στήριξη της Αγγλίας και των ΗΠΑ, επιχείρησαν τη φυσική εξόντωση της ηγεσίας των λαϊκών αγώνων και της πάλης του λαού, των κομμουνιστών και των οπαδών του .

Καλούμε ιδιαίτερα τους απόγονους, γιους, , εγγονούς και συγγενείς των 156 ηρώων του λαού μας να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη και το ένδοξο όνομα των προγόνων τους», αναφέρεται σε του ΚΚΕ .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση