Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εκδήλωση νεολαία της ΛΑ.Ε. Μαγνησίας για την καύση σκουπιδιών και ιδιωτικοποίησης του νερού
Εκδήλωση νεολαία της ΛΑ.Ε. Μαγνησίας για την καύση σκουπιδιών και ιδιωτικοποίησης του νερού

Εκδήλωση νεολαία της ΛΑ.Ε. Μαγνησίας για την καύση σκουπιδιών και ιδιωτικοποίησης του νερού

Η νεολαία της ΛΑ.Ε. Μαγνησίας διοργάνωσε εκδήλωση το περασμένο Σάββατο, 1/12/2018 στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που είχε ως στόχο την ενημέρωση των πολιτών για το θέμα της καύσης σκουπιδιών και της ιδιωτικοποίησης του νερού, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τη δημοτική αρχή Μπέου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προωθούν την επικίνδυνη για το περιβάλλον και τις ζωές των πολιτών καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και δημιουργία εργοστασίου παραγωγής RDF/ στο Βόλο με μόνο κριτήριο το κέρδος.

Εκεί συμμετείχε αρκετός κόσμος, μέλη των κινημάτων, και παρενέβησαν ώστε να ενημερώσουν και ν μεταφέρουν την εμπειρία τους στους παρευρισκόμενους.

Ακούστηκε και η άποψη της ΛΑ.Ε. για τα θέματα η οποία είναι κάθετα αντίθετη στην καύση σκουπιδιών και σύνδεση του εργοστασίου της ΑΓΕΤ με το φυσικό αέριο ώστε ούτε η ζωή των πολιτών να κινδυνεύει αλλά και το εργοστάσιο να παραμείνει ανοιχτό για να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας που για την περιοχή μας είναι ιδιαιτέρως σημαντικές.

Για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής RDF/ η ΛΑ.Ε. είναι επίσης αντίθετη και προτείνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή και κορμό του την ήδη υπάρχουσα κοστολογημένη μελέτη της επιτροπής ενάντια στην καύση σκουπιδιών.

Τέλος η ΛΑ.Ε. θα αντισταθεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜΒ γιατί θεωρεί πως το νερό είναι πηγή ζωής και δικαίωμα όλων και όχι πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση