Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Eκδήλωση για τους νέους διωγμούς των Χριστιανών
Eκδήλωση για τους νέους διωγμούς των Χριστιανών

Eκδήλωση για τους νέους διωγμούς των Χριστιανών

«Εάν εμέν κταδίωξαν και εσάς θα καταδιώξουν» (Ιωάν. 15,20) Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, η agape, το Ορθόδοξο Δίκτυο Ενημέρωσης και η «Μαγνήτων Κιβωτός», διοργανώνουν μεγάλη για τους νέους διωγμούς των Χριστιανών, την Κυριακή 7/6, στις 9.00 μ.μ., στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, « Μερκούρη».

Η , που γίνεται στο πλαίσιο της , θα περιλαμβάνει:

  • Ομιλία του Μητροπολίτη κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ
  • Προβολή της ταινίας «ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ: το πρόσωπο που άλλαξε την του κόσμου»

  • Συναυλία με νοσταλγικούς ήχους της Μεσογείου, με το 15μελές σύνολο “ΡΥΘΜΟΣ”, υπό τη δ/νση του κ. Νικολάου Χιώτογλου και τη συνοδεία της γυναικείας-εφηβικής χορωδίας του Ωδείου Βόλου «ΡΥΘΜΟΣ». Τραγουδούν η Ελεάνα Βαρελά και ο Χρήστος Παπάζογλου. Μαζί τους η μοναδική ερμηνεύτρια Ζωή Τζαλαβρέτα.

Σε σχετική της Ι.Μ.Δ. αναφέρεται: “Σας καλούμε όλους. Σας θέλουμε όλους κοντά μας. Σας περιμένουμε όλους για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΛΙΤΟΥ.

Σας περιμένουμε όλους να διακηρύξουμε παντού πως ο Χριστός είναι μόνον αγάπη, το ελληνικό πνεύμα είναι πνεύμα φιλάνθρωπο, η Μεσόγειος πρέπει να ξαναγίνει ειρήνης και πολιτισμού.

Οι χριστιανοί ξανα-διώκονται. Ο άνθρωπος σταυρώνεται στο όνομα δήθεν του Θεού. Καμία πίστη σε καμιά θρησκεία δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βία και τον πόλεμο. Η τρομοκρατία δεν είναι μέσο προσηλυτισμού, ο πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να είναι θρησκευτικός. Η βία στην βία φέρνει βία.

Στην βία, την τρομοκρατία και τον πόλεμο, Ορθόδοξη Εκκλησία, οι χριστιανοί απαντούμε μόνον, εφαρμόζοντας την εντολή του Χριστού προς τους Μαθητές του λίγο πριν το Πάθος και τη φρικτή Σταύρωση: «ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΑΣ, ΕΥΕΡΓΕΤΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΙΣΟΥΝ, ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΩΚΟΥΝ!»

Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση