Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εκδήλωση για το νερό
Εκδήλωση για το νερό

Εκδήλωση για το νερό

Εκδήλωση με θέμα «Ανάγκη για καθαρό νερό, ευθύνη όλων μας», διοργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση για το νερό, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο Σαράτση του κτιρίου Παπαστράτος του

Ομιλητές θα είναι ο Μάρκος Βαξεόπουλος, υπ. διδάκτωρ εωλογίας που θα μιλήσει για τη διαχείριση του νερού στην υδρολογική λεκάνη του , ο ιάννης Ιερόπουλος, , που θα μιλήσει για το δίκαιο του νερού και η Εβίνα Παπαρίζου, βιολόγος – μικροβιολόγος, που θα αναφερθεί στη χλωρίωση και τις συνέπειές της.

Στην εκδήλωση θα προβληθούν και σχετικά βίντεο.

Σε ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Συνέλευση Βόλου για το νερό, προτείνει για την αντιμετώπιση της ς και την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του νερού, είναι δραστικός περιορισμός των διαρροών και αντικατάσταση, με αντικατάσταση των φθαρμένων σιδηροσωλήνων, χαλυβδοσωλήνων και του συνόλου των αμιαντροσωλήνων, της παροχής στις βιομηχανίες για την ψύξη των μηχανημάτων.

Επίσης προτείνουν την κατασκευή στις γειτονιές της πόλης δικτύου δημοσίων βρυσών με παροχή πηγαίου νερού του Πηλίου, πριν την ανάμιξή του με το νερό των γεωτρήσεων και την προσθήκη χλωρίου.
Τέλος, προτείνει κατασκευή έργων ορεινής υδρονομίας και δραστική μείωση τιμολογίου και παροχή νερού σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση