Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εκδήλωση για το νερό
Εκδήλωση για το νερό

Εκδήλωση για το νερό

με θέμα «Ανάγκη για καθαρό νερό, ευθύνη όλων μας», διοργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση για το νερό, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο Σαράτση του κτιρίου Παπαστράτος του

Ομιλητές θα είναι ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος, υπ. διδάκτωρ Γεωλογίας που θα μιλήσει για τη διαχείριση του νερού στην υδρολογική λεκάνη του , ο Γιάννης Ιερόπουλος, δικηγόρος, που θα μιλήσει για το δίκαιο του νερού και η Εβίνα Παπαρίζου, βιολόγος – μικροβιολόγος, που θα αναφερθεί στη και τις συνέπειές της.

Στην θα προβληθούν και σχετικά βίντεο.

Σε ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Συνέλευση Βόλου για το νερό, προτείνει για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του νερού, είναι δραστικός περιορισμός των διαρροών και αντικατάσταση, με αντικατάσταση των φθαρμένων σιδηροσωλήνων, χαλυβδοσωλήνων και του συνόλου των αμιαντροσωλήνων, διακοπή της παροχής στις για την ψύξη των μηχανημάτων.

Επίσης προτείνουν την κατασκευή στις γειτονιές της πόλης δικτύου δημοσίων βρυσών με παροχή πηγαίου νερού του Πηλίου, πριν την ανάμιξή του με το νερό των γεωτρήσεων και την προσθήκη χλωρίου.
Τέλος, προτείνει κατασκευή έργων ορεινής υδρονομίας και δραστική μείωση τιμολογίου και παροχή νερού σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση