Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Eκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης & Φιλίας από τους Προσκόπους Μαγνησίας
Eκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης & Φιλίας  από τους Προσκόπους Μαγνησίας

Eκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης & Φιλίας από τους Προσκόπους Μαγνησίας

Η Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Μαγνησίας, διοργανώνει ανοιχτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης και Φιλίας (Ημέρα του Ιδρυτή), που θα πραγματοποιηθεί την 21 Φεβρουαρίου 2016, στις 11:00 πμ, στο κεντρικό αμφιθέατρο “Ιωάννης ” του Θεσσαλίας (παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου).

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης είναι μια Προσκοπική και γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1926 στις 22 Φεβρουαρίου, σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Μπέϊντεν – Πάουελ.

Αμέσως μετά την εκδήλωση, θα ακολουθήσει εθελοντική αιμοδοσία στην Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του υ υ Βόλου, η οποία θα βρίσκεται από τη 13:00 έως τις 17:00 στην παραλία του Βόλου, δίπλα στο κτίριο Παπαστράτου.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η δημιουργία Τράπεζας Αίματος για να προσφέρουμε ζωή σε συνανθρώπους μας σε περίπτωση ανάγκης.

Η κοινωνική προσφορά των Προσκόπων της Μαγνησίας συνεχίζεται αδιάκοπα από το 1914, παραμένοντας πιστοί στην υπόσχεση τους να βοηθούν κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αποτελεί την μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση νέων στην με πάνω από 20000 ενεργά μέλη.

Οι Έλληνες Πρόσκοποι είναι μία εθελοντική κίνηση η οποία εποπτεύεται από το και συνεργάζεται με αρκετούς δημόσιους οργανισμούς και άλλες εθελοντικές οργανώσεις.

Τα ανήλικα μέλη, Λυκόπουλα, Πρόσκοποι και Ανιχνευτές αποκτούν γνώσεις και εμπειρίες μέσα από το παιχνίδι και την επαφή με τη φύση, σε βουνό, αέρα και θάλασσα.

Οι ενήλικοι , τα ενήλικα μέλη των Ελλήνων Προσκόπων εκπαιδεύονται για να είναι σε θέση να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους με συνέπεια και ασφάλεια στους μικρούς και μεγαλύτερους προσκόπους.

"Αλιεύοντας" την είδηση