Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Eκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης & Φιλίας από τους Προσκόπους Μαγνησίας
Eκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης & Φιλίας  από τους Προσκόπους Μαγνησίας

Eκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης & Φιλίας από τους Προσκόπους Μαγνησίας

Η Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Μαγνησίας, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης και Φιλίας (Ημέρα του Ιδρυτή), που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου , στις 11:00 πμ, στο κεντρικό αμφιθέατρο “Ιωάννης Κορδάτος” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου).

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης είναι μια Προσκοπική εκδήλωση και γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1926 στις 22 Φεβρουαρίου, σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Μπέϊντεν – Πάουελ.

Αμέσως μετά την εκδήλωση, θα ακολουθήσει εθελοντική στην Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, η οποία θα βρίσκεται από τη 13:00 έως τις 17:00 στην παραλία του Βόλου, δίπλα στο κτίριο Παπαστράτου.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η Τράπεζας Αίματος για να προσφέρουμε σε συνανθρώπους μας σε περίπτωση ανάγκης.

Η κοινωνική προσφορά των Προσκόπων της Μαγνησίας συνεχίζεται αδιάκοπα από το 1914, παραμένοντας πιστοί στην υπόσχεση τους να βοηθούν κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αποτελεί την μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση νέων στην με πάνω από 20000 ενεργά μέλη.

Οι Πρόσκοποι είναι μία εθελοντική κίνηση η οποία εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και συνεργάζεται με αρκετούς δημόσιους οργανισμούς και άλλες εθελοντικές οργανώσεις.

Τα ανήλικα μέλη, Λυκόπουλα, Πρόσκοποι και Ανιχνευτές αποκτούν γνώσεις και εμπειρίες μέσα από το παιχνίδι και την επαφή με τη φύση, σε βουνό, αέρα και .

Οι ενήλικοι εθελοντές, τα ενήλικα μέλη των Ελλήνων Προσκόπων εκπαιδεύονται για να είναι σε θέση να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους με συνέπεια και στους μικρούς και μεγαλύτερους προσκόπους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά στη Βόρεια Αττική: Εκκενώνονται Κρυονέρι, Αφίδνες, Κοκκινόβραχος - https://t.co/anAiAXk6Q0 -

  • Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην #Πάρνηθα #Πάρνηθα - https://t.co/QjnJcQr6SI -

  • Ο καιρός "τρελάθηκε": Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης #δελτίοεπιδείνωσηςκαιρού - https://t.co/NYCnJdiyUf -

"Αλιεύοντας" την είδηση