Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εκδήλωση για τη θεραπευτική σχέση με τα ζώα και τη φύση του Πηλίου
Εκδήλωση για τη θεραπευτική σχέση με τα ζώα και τη φύση του Πηλίου

Εκδήλωση για τη θεραπευτική σχέση με τα ζώα και τη φύση του Πηλίου

Φιλική δημοσιογρφική συζήτηση θ γίνει αύριο Πέμπτη 30 Ιουνίου  στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ στον Βόλο, με θέμα  την πρώτη παρέλαση για τη θεραπευτική σχέση με τα ζώα και τη φύση του Πηλίου που θα γίνει στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος Εύβοιας (Δημητριάδος 261, Πολυκατοικία «Θέτις») απλοί άνθρωποι που ζουν στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας του Πηλίου θα προβάλλουν τόσο την εκδήλωση που οργανώνεται το Σάββατο 2 Ιουλίου όσο και να απαντήσουν σε ένα απλό ερώτημα:Σε καρκινοπαθείς, καταθλιπτικούς, αυτιστικούς να προτείνουν ως συντάκτες να κάνουν ευθανασία στη Ζυρίχη ή να απολαύσουν κάθε στιγμή εκεί που η Ελληνική προσφέρει απλόχερα προσδοκία ζωής;

Την εκδήβωση διοργανώνει ο Λάζαρος Χατζηνάκος, – μέλος ΕΣΗΕΜ-Θ, ο οποίος αναφέρει: “Καινοτομούν στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας. Η πρώτη Παρέλαση για τη θεραπευτική σχέση με τα ζώα και τη φύση του Πηλίου!
Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα.

ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΑΔΙ ς στα χέρια δεκάδες κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου Νηλείας στο Πήλιο θα συμμετάσχουν σε μια πρωτόγνωρη παρέλαση ανθρωπιάς. Θα ‘διαδηλώσουν' για να προβάλλουν το πόσο θεραπευτική είναι η σχέση μας με τα ζώα, τα οικόσιτα και τα άγρια!

Μαζί τους σε αυτή την παρέλαση που θα ξεκινήσει το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα λίγα , προβατάκια και προφανώς δεκάδες σκυλιά. Θα διασχίσουν κατά μήκος όλο το χωριό με αφετηρία την Παλαιοβίγλα (στροφή προς Νεφέλη-Σιδηρουργείο) μέχρι το Αλώνι.”

Κατά τη διάρκειά της θα γίνονται ανοικτές συζητήσεις για τις αντιθέσεις συναισθημάτων που προκαλεί η σχέση μας με τα ζώα: αγάπη και μίσος, φόβος και γοητεία, τρυφερότητα κι αποστροφή.

Έμφαση ωστόσο θα δοθεί στη θεραπευτική επιρροή που έχει η και η καθημερινή επαφή με τα ζώα και τη φύση του Πηλίου σε μια σειρά από παθήσεις, όπως ο , ο αυτισμός, η κατάθλιψη.

Οργανωτές είναι απλοί άνθρωποι, κτηνοτρόφοι, εστιάτορες, ξενοδόχοι, καλλιτέχνες.

Συντονίζονται από τον καρκινοπαθή δημοσιογράφο Λάζαρο Χατζηνάκο, που ολοκλήρωσε 100 μέρες ς στο νότιο Πήλιο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση