Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εκδηλώσεις πολιτισμού στη Μαγνησία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Εκδηλώσεις πολιτισμού στη Μαγνησία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εκδηλώσεις πολιτισμού στη Μαγνησία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εκδηλώσεις γι το υγροτοπικό σύμπλεγμ των λιμνών Ζερέλια, Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2018, Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και 8ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια & Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη»,  θα πραγματοποιηθούν από 1η Αυγούστου στην Ηπειρωτική και , με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τοπικούς συλλόγους και φορείς.

Συγκεκριμένα η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλμυρού, ο Δήμος Αλμυρού  και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις για το υγροτοπικό σύμπλεγμα των λιμνών Ζερέλια, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου 2018, στην Πλατεία Αλμυρού.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα  Κολυνδρίνη, «οι δύο λίμνες «Ζερέλια», οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση περίπου 5km, νοτιοδυτικά των οικισμών Αλμυρού κι Ευξεινούπολης, είναι μοναδικές στο χώρο της Μεσογείου, προσεγγίζοντας την επιστημονική έρευνα από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, την οποία στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Το ίδρυμα της Μητροπόλεως και Αλμυρού με την επωνυμία «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν τις «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2018» που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα μέρη του νομού Μαγνησίας από 01-13 Αυγούστου 2018.

Η κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «σκοπός είναι να αναδείξουμε τους «κρυμμένους» εξαιρετικούς θρησκευτικούς και πολιτισμικούς χώρους, που ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχοντας ως σκοπό, μεταξύ των άλλων την πολιτιστική ανάπτυξη, μπορεί να πραγματοποιεί δαπάνες για πολιτιστικές δραστηριότητες, όταν αυτές συντελούν στην καλύτερη εκπλήρωση του σκοπού αυτού, εφόσον είναι ευρείας απήχησης».

Ο  Πολιτιστικός   Πουρίου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν  το «Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών» που θα πραγματοποιηθεί στις 3 & 4 Αύγουστου στη Δημοτική Ενότητα Ζαγοράς και στο Χορευτό.

Σύμφωνα με την κ. Κολυνδρίνη, «πρόκειται για ένα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώνονται με την συμμετοχή χορευτών από την περιοχή του νομού μας καθώς και από άλλες περιοχές της ς. Η εκδήλωση  απευθύνεται στο σύνολο του τοπικού πληθυσμού, και όχι μόνο, αφυπνίζει και ενισχύει την πολιτιστική συνείδηση και τα πνευματικά ενδιαφέροντα της τοπικής ς αλλά έχει και σαν αποτέλεσμα δημιουργία μιας πολιτιστικής – παραδοσιακής κληρονομιάς για τις επερχόμενες γενιές».

 Η Μη κερδοσκοπική εταιρεία «Παραμύθια & Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», ο Πολιτιστικός Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος», η Μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πήλιον Όρος» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν το 8ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια & Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» που θα πραγματοποιηθούν στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και στην ευρύτερη περιοχή από 5-11 Αυγούστου 2018.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε : «Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του 8ου Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου έχουν σκοπό να αναδείξουν την πολιτιστική ευαισθησία των τοπικών φορέων – διοργανωτών μέσα από τις δράσεις του φεστιβάλ (αφηγήσεις, πανεπιστημιακές εισηγήσεις, προβολή ταινιών, καλλιτεχνικές και τιμητικές εκδηλώσεις, αφιερώματα, μουσικές συμπράξεις, διαδρομές με τον τοπικό συρμό), να συμβάλουν στη διάδοση της λογοτεχνικής παράδοσης, να προβάλουν το τοπίο ως τουριστικό προορισμό, να καθιερώσουν το φεστιβάλ ως ετήσιο πολιτιστικό θεσμό που αφυπνίζει και ενισχύει την πολιτιστική συνείδηση και τα πνευματικά ενδιαφέροντα της τοπικής ς και των επισκεπτών».

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο υπάρχει διεθνής συμμετοχή (Νορβηγία, Αγγλία, Αυστρία, Τουρκία, Τουρκία, Βραζιλία, , Ουαλία) ενώ για το 2018 προγραμματίζεται η συμμετοχή της Δανίας και του Καναδά.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση