Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εκδηλώσεις πολιτισμού -αθλητισμού στη Μαγνησία
Εκδηλώσεις πολιτισμού -αθλητισμού στη Μαγνησία

Εκδηλώσεις πολιτισμού -αθλητισμού στη Μαγνησία

Τουρνουά καλαθοσφαίρισης, Πανελλήνιο Τουρνουά Υποδομών ποδοσφαίρου «ΕΠΙΣΚΥΡΟΣ, Ευρωπαϊκή ιορτή Μουσικής, 13η Συνάντηση παιδικών και εφηβικών χορευτικών ομάδων και Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, είναι οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στη Μαγνησία, με τη στήριξη της .

Αναλυτικά,  στις 19 Ιουνίου 2019 ο Σύλλογος Μπάσκετμπολ Κλάμπ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν τους αγώνες «Τουρνουά καλαθοσφαίρισης”, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να συμμετέχει στην εκδήλωση για την τελετή λήξης. Στην τελετή λήξης, όπως και σε προηγούμενες χρονιές προσκαλούνται διακεκριμένοι μπασκετμπολίστες και . οι οποίοι μοιράζονται τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους με τους συμμετέχοντες μικρούς παίκτες.

Η τελετή θα αρχίσει με αγώνες επίδειξης όλων των παιδιών που θα συμμετέχουν, θα συνεχιστεί με ομιλίες των διάσημων καλεσμένων παικτών ή προπονητών και θα λήξει με τις απονομές σε όλους τους συμμετέχοντες.

Από τις 20-23 Ιουνίου 2019 η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν το Πανελλήνιο Τουρνουά Υποδομών ποδοσφαίρου «ΕΠΙΣΚΥΡΟΣ» που θα πραγματοποιηθεί  στα Χάνια Πηλίου.

Θα λάβουν μέρος πάρα πολλοί αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα Είναι μια εκδήλωση πρωτοποριακή για την εποχή της που προάγει το άθλημα του ποδοσφαίρου και θα δώσει την δυνατότητα στους νέους να ανοίξουν τους ορίζοντές τους.

Από τις 21-23 Ιουνίου 2019, η Ευρωπαϊκή ιορτή Μουσικής προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στον Βόλο. Η διοργάνωση, που έχει καθιερωθεί πλέον ως ευρωπαϊκός θεσμός στις συνειδήσεις των πολιτών,  φέτος περιλαμβάνει 13 ανοιχτές εκδηλώσεις, σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, καθώς και στον ,  το και την  Μακρινίτσα. Οι δράσεις, υπερτοπικού χαρακτήρα, καλύπτουν όλα τα είδη της μουσικής, με την σύμπραξη μεγάλου αριθμού τοπικών σχημάτων και φορέων ενώ συγκεντρώνουν κάθε χρόνο ένα πολυάριθμο και ευρύ κοινό, προωθώντας έτσι το πνεύμα πρωτοβουλίας και ανταλλαγής σε περιφερειακό επίπεδο και αναδεικνύοντας τον φυσικό πλούτο της περιοχής.

Συνδιοργανωτές είναι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία πολιτιστικών εκδηλώσεων  PLENTY PROJECTS.

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Νομού Μαγνησίας «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ» πρόκειται να πραγματοποιηθεί,  στις 21 Ιουνίου 2019 στο Βόλο, η «13η Συνάντηση παιδικών και εφηβικών χορευτικών ομάδων».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει λόγο, δρώμενα, τραγούδια και χορούς της Μικράς Ασίας και άλλων περιοχών ενώ έχει καθιερωθεί ως θεσμός στις συνειδήσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Στόχος της η διάδοση και διατήρηση της πολιτιστικής ς του τόπου μας.

Στις 21 Ιουνίου 2019, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αργιθεατών Ν. Μαγνησίας, πρόκειται να διοργανωθεί ένα διήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, στο πλαίσιο θερινών εκδηλώσεων των χορευτικών τμημάτων. Στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών θα φιλοξενηθούν χορευτικά συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα. Στόχος, η διάδοση και διατήρηση της πολιτιστικής μας ς και κληρονομιάς.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Είναι μας να βοηθούμε και να στηρίζουμε ανθρώπους και Συλλόγους που διατηρούν τα ήθη και έθιμα του τόπου μας, αλλά και να διαδίδουμε μέσω αυτών των εκδηλώσεων την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τις ομορφιές του Βόλου, του Πηλίου και των νησιών μας. Καλούμε όλους να παρευρεθούν σε αυτές τις εκδηλώσεις και να βοηθήσουμε όλοι με την παρουσία μας στην επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων».

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση