Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Eκδηλώσεις πολιτισμού και παράδοσης σε Μαγνησία και Β. Σποράδες
Eκδηλώσεις πολιτισμού και παράδοσης σε Μαγνησία και Β. Σποράδες

Eκδηλώσεις πολιτισμού και παράδοσης σε Μαγνησία και Β. Σποράδες

Παραδοσιακή μουσικό-χορευτική βραδιά στην πλατεία του Τρικερίου, Συνέδριο με τίτλο «Ο Άλλος Εαυτός, Πολιτιστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην ,  31η Ετήσια συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και αναβίωση – παρουσίαση του  «Σκοπελίτικου Γάμου», είναι οι που θα πραγματοποιηθούν από τις 15 μέχρι τις 19 Αυγούστου στη και οι οποίες συνδιοργανώνονται από την Θεσσαλίας, τοπικούς φορείς και Συλλόγους.

Αναλυτικά, Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Τρικερίου και η Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν Παραδοσιακή μουσικό-χορευτική βραδιά στην πλατεία του Τρικερίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Αυγούστου 2018.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διατήρηση της Ελληνικής παράδοσης, η προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Τρικερίου, η ανάδειξη των ηθών και εθίμων της περιοχής και η  μεταλαμπάδευση στις νεότερες γενιές των αξιών τόπου μας.

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία «ArTree» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν Συνέδριο με τίτλο «Ο Άλλος Εαυτός, κρυπτωνυμία, ταυτότητα κι ετερότητα στην καλλιτεχνική δημιουργία», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικό Χωριό 2018» που θα πραγματοποιηθεί στις 17,18 και 19 Αυγούστου 2018.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων «ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ» στο Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου που από το 2006 έχει φιλοξενήσει πάνω από 50.000 καλλιτέχνες, εκπαιδευτικών, ακαδημαϊκούς και λάτρεις της μουσικής από όλο τον κόσμο.

Ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Αθλητικός & Αλιευτικός  «Ο Νέος Απόστολος και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν Πολιτιστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην   στις  18 Αυγούστου 2018.

Εν όψει του εορτασμού της εκκλησίας «ΝΕΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ» θα πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Ο Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν «31η Ετήσια συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων» που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Αυγούστου  2018 στον Αγ.Γεώργιο Νηλείας.

Η Εκδήλωση πραγματοποιείται τα τελευταία τριάντα χρόνια ανελλιπώς με σκοπό να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νέοι τα ήθη και έθιμα του τόπου τους. Ο θεσμός αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων ντόπιων και τουριστών που θα  βρίσκονται στην περιοχή.

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της «Σκοπελίτικης Εβδομάδας»  η & Σποράδων συμμετέχουν στην αναβίωση – παρουσίαση του  «Σκοπελίτικου Γάμου», που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο στις 19 Αυγούστου 2018.

Αναπαράσταση του Σκοπελίτικου γάμου όπου θα παρουσιαστούν: το ντύσιμο νύφης με το παραδοσιακό τοπικό νυφικό φόρεμα, έθιμα του γάμου και παραδοσιακή μουσική.  Το κοινό, ντόπιοι, παραθεριστές, Έλληνες και ξένοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον τοπικό παραδοσιακό γάμο. Σκοπός είναι η διατήρηση των τοπικών παραδόσεων και η διάδοσή τους στις νέες γενιές.

Σε δηλώσεις της η Δωροθέα ανέφερε: «Σε πολλές περιοχές της Νησιωτικής και Ηπειρωτικής Μαγνησίας συνδιοργανώνουμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και Συλλόγους αθλητικές και πολιτιστικές . Σε μια περίοδο που ο τόπος μας έχει κατακλυσθεί από χιλιάδες παραθεριστές Έλληνες, αλλά και από άλλα κράτη, η πραγματοποίηση των εκδηλώσεων είναι μια καλή ευκαιρία να διαδώσουμε τον πολιτισμό μας, τα τραγούδια μας, την ιστορία μας,  με σκοπό να ενισχύσουμε την πολιτιστική συνείδηση και τα πνευματικά ενδιαφέροντα της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών. Η συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων της Περιφέρειας με τοπικούς Συλλόγους, φορείς και Δήμους συνεχίζεται, στην από κοινού προσπάθεια που κάνουμε για την προβολή της Νησιωτικής και Ηπειρωτικής Μαγνησίας».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση