Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή 
Εκδηλώσεις  μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή 

Εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή 

Με το Προεδρικό Διάταγμα υπ' αριθμ. 304/2001 (ΦΕΚ 207 Α/21-9-2001) «Καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος».

Βάσει του άρθρου 1 του ανωτέρου Προεδρικού Διατάγματος οι εκδηλώσεις Μνήμης περιλαμβάνουν, τέλεση δοξολογιών, εκφώνηση ομιλιών και στις έδρες των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων. Επίσης στο άρθρο 2 του ιδίου Π.Δ/ος αναφέρεται ότι, εάν η 14η Σεπτεμβρίου δεν συμπίπτει να είναι , ο εορτασμός γίνεται την πρώτη μετά την 14η Σεπτεμβρίου.

Ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί σε όλη την Επικράτεια την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Ώρα 10.30. Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο των ων που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του ναού Ευαγγελιστρίας, της Δημοτικής Ενότητας έας Ιωνίας. (Προσέλευση επισήμων μέχρι ώρα 10.25)

Ομιλία του προέδρου του Μικρασιατικού Συλλόγου . Ιωνίας Μαγνησίας ''ΜΝΗΜΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ''  Γεωργίου Φατσή.

Κατάθεση στεφάνων: Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωναϊού 19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρησή τους.

ΓΕΝ

α) Η  Μητρόπολη Δημητριάδος παρακαλείται να ρυθμίσει τα σχετικά με την Επιμνημόσυνη Δέηση.

β) Ο παρακαλείται να διαθέσει την Φιλαρμονική του Δήμου.

γ) Οι στρατιωτικές, αστυνομικές, λιμενικές και δημοτικές αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα σχετικά με την παράταξη, την τάξη, την απόδοση τιμών και την κίνηση των τροχοφόρων.

Τον συντονισμό της ς θα έχει η Μαρία Καραγεωργίου του αρμόδιου Γραφείου των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων.

"Αλιεύοντας" την είδηση