Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εκδηλώσεις αθλητισμού-πολιτισμού στη Μαγνησία
Εκδηλώσεις αθλητισμού-πολιτισμού στη Μαγνησία

Εκδηλώσεις αθλητισμού-πολιτισμού στη Μαγνησία

Επίδειξη Ρυθμικής Γυμναστικής, τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής, συνέδριο με θέμα «Μαγνησία προσβάσιμος προορισμός για άτομα με αναπηρία», ημερίδα «Θετίδεια 2019», Τουρνουά μπάσκετ και 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ρεμπετών, είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μαγνησία, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από την Πέμπτη 27 Ιουνίου μέχρι τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019.

Πιο συγκεκριμένα στις 27 Ιουνίου 2019 η Γυμναστική Ένωση Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν τους αγώνες Επίδειξη Ρυθμικής Γυμναστικής που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο. Η εκδήλωση αποτελεί σημαντικό γεγονός από αθλητική άποψη. Στόχος της όλης εκδήλωσης, πέρα από την ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος είναι η γνωριμία με το άθλημα της Ρυθμικής γυμναστικής.

Στις 27, 28 και 30 Ιουνίου 2019, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βόλου «ΔΙΑΔΡΟΜΗ» Αγίας Αικατερίνης και με συνδιοργανώτρια αρχή την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προγραμματίζεται ένα πλούσιο τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Χρησοχοΐδη Αγίας Αικατερίνης στο Βόλο.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θέατρο Σκιών, συνάντηση χορευτικών τμημάτων παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα και θεατρική . Οι εκδηλώσεις αυτές εκτός από είδος ψυχαγωγίας, πρωτίστως για τους κατοίκους και κατ επέκταση για τους επισκέπτες της περιοχής, συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας.

Το διάστημα 28-30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Σκιάθο, για 6η χρονιά, το Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής. Η Πρωτοβουλία ανήκει στο Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου και στη φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθούν συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα σε ένα αντάμωμα τοπικών πολιτισμών. Πρόκειται για μια εκδήλωση που έχει ευρεία απήχηση προσελκύοντας παράλληλα επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στις 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο με θέμα «Μαγνησία προσβάσιμος προορισμός για άτομα με αναπηρία», με πρωτοβουλία της ΜΚΟ Αργοναύτες και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα επιχειρήσει μέσα από ειδικές θεματικές ενότητες να προσεγγίσει το μεγάλο ζήτημα του προσβάσιμου τουρισμού στη Μαγνησία.

Τουρισμός και άτομα με αναπηρία, προσβασιμότητα-προδιαγραφές κτιρίων, καλές πρακτικές στον τομέα του προσβάσιμου τουρισμού κ.ά. είναι μερικές από τις ενότητες που θα εισηγηθούν Πανεπιστημιακοί, τεχνοκράτες, θεσμικοί παράγοντες, πολύπειροι εκπρόσωποι της τουριστικής αγοράς κ.ά.

Το συνέδριο απευθύνεται σε άτομα του ευρύτερου τομέα του τουρισμού, όπως ενδεικτικά αναφέρονται , ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων, ιδιοκτήτες χώρων εστίασης και διασκέδασης, τουριστικών γραφείων φοιτητές, άτομα με αναπηρία αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για το αντικείμενο.

 

Στις 29-06-2019 με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού-Αναπτυξιακού Συλλόγου «ΠΛΝΙΑΣ ΠΗΛΙΟΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ», πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πολιτιστική εκδήλωση-ημερίδα «Θετίδεια 2019», με σκοπό να αναδείξει τον πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό υπόβαθρο της ευρύτερης περιοχής του Πλατανιά και του Νοτίου Πηλίου.

Στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν οι ιστορικές θεματικές ενότητες της Αργούς και της Αργοναυτικής εκστρατείας και η σχέση τους με τους αρχαίους (σημερινός Πλατανιάς) σε μια προσπάθεια ανάδειξης της ιστορικής αυτής ταύτισης.

Οι ιστορικές θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εκδοθούν σε σχετικό τεύχος πενήντα περίπου σελίδων, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Στις 29 και 30 Ιουνίου 2019, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού «Το Ρεμπέτικο», πρόκειται να πραγματοποιηθεί η «1η Πανελλήνια Συνάντηση Ρεμπετών», στον Παλαιό Πλάτανο Αλμυρού. Πρόκειται για μια μεγάλη συναυλία στην οποία θα συμμετέχουν η 15μελής ορχήστρα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού «ΤοΡεμπέτικο», καθώς επίσης ορχήστρες από την Αθήνα, την Κοζάνη, το Βόλο, τη Νέα Αγχίαλο και τη Λάρισα. Στόχος της εκδήλωσης η διατήρηση και διάδοση της ρεμπέτικης ς παράδοσης του τόπου μας καθώς ως γνωστό το ρεμπέτικο τραγούδι που αποτελεί -πολιτισμική έκφραση, άμεσα συνδεδεμένη με το λόγο και τον χορό και με ευρεία απήχηση έχει εγγραφεί στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 2016 και στον Αντιπροσωπευτικό Κατ Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO το 2017, καθώς επίσης η προβολή της ευρύτερης περιοχής και η προσέλκυση επισκεπτών.

Από 1-14 Ιουλίου 2019 ο Δήμος Ρήγα ου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν το Τουρνουά μπάσκετ που θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο τον Ιούλιο του 2019.

Η εκδήλωση αποτελεί σημαντικό γεγονός για το νομό  .

Σκοπός του είναι να εμφυσήσει στα παιδιά την ευγενή άμυλα, το αθλητικό πνεύμα και τα οφέλη της άθλησης.

 

 

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση