Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Εκ νέου στο «απόσπασμα» οι εκπαιδευτικοί της Β’/θμιας Εκπαίδευσης
Εκ νέου στο «απόσπασμα» οι εκπαιδευτικοί της Β’/θμιας Εκπαίδευσης

Εκ νέου στο «απόσπασμα» οι εκπαιδευτικοί της Β’/θμιας Εκπαίδευσης

Την της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να προχωρήσει «ελευθέρως αφού δεν έχει παρέλθει η διετία», στην ανάκληση όλων των διοικητικών πράξεων για τις μετατάξεις 3655 καθηγητών στην Α/θμια και περίπου 180 σε Διοικητικές θέσεις του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., καταγγέλλει η ΔΑΚΕ καθηγητών ΔΕ και για το λόγο αυτό ζητά τη σύγκληση Έκτακτου Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τη Δευτέρα 18/05/2015.

Χαρακτηριστικά σε που εξέδωσαν οι καθηγητές της ΔΑΚΕ τονίζουν: ” Χιλιάδες οικογένειες διαλύονται εντελώς ξαφνικά, επειδή κάποιοι «σύμβουλοι» του κ.Κουράκη , αποφάσισαν, έτσι να λύσουν το πρόβλημα που δημιούργησαν κάποιοι άλλοι «σύμβουλοι» του κ.Αριτόπουλου.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή ο Διοικητικός μηχανισμός του υπουργείου, ο οποίος με την ίδια ευκολία που στο παρελθόν υλοποιούσε τις εντολές των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών, έρχεται σήμερα να διαπιστώσει ότι «πάσχουν διοικητικά» και πρέπει να ανακληθούν.

Μας αραδιάζουν νούμερα «κενών» και «πλεονασμάτων», ξεχνώντας ότι σήμερα οι συνάδελφοί μας, προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους στις νέες τους θέσεις και αδιαφορώντας για τη βασική αρχή ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς.

Είναι αυτονόητο ότι πέρα από τον προσωπικό τους «Γολγοθά», η επιστροφή τόσων χιλιάδων εκπαιδευτικών, θα δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στο σύνολο της Δ/θμιας και νέα αν στο σύνολο των εκπαιδευτικών των ειδικοτήτων αυτών.

Όταν πριν 2 χρόνια χιλιάδες συνάδελφοί μας της Επαγγελματικής ς εξοβελίζονταν στην διαθεσιμότητα, όλοι μας, ανεξαρτήτως της πολιτικής μας τοποθέτησης, αισθανθήκαμε θλίψη και οργή. Δυστυχώς μετά τις κυβερνητικές
ανακοινώσεις στην άτυπη επιτροπή, τα συναισθήματα αυτά επανέρχονται.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ “ΑΙΜΑ” ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ!

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επιστρέψουν, οι ιδιοτελείς διχαστικές λογικές, ο μικροκομματικός ρεσισμός, η αλαζονεία στη λήψη αποφάσεων των κυβερνητικών Μανδαρίνων και η άδικη στοχο και λασπολόγηση εργαζομένων επιστημόνων.

Η ΔΑΚΕ ΔΕ απαιτεί και θα δώσει αγώνα για:

 • Να σταματήσει ο διασυρμός των μεταταχθέντων καθηγητών.
 • Να δημοσιοποιηθούν οι Πίνακες με τις μοριοδοτήσεις έτσι ώστε να δικαιωθούν όσοι διαπιστώσουν ότι έχουν αδικηθεί.

 • Να ανακληθούν οι μετατάξεις όσων εσκεμμένα και εις βάρος των συναδέλφων τους κατέθεσαν «ψευδή» στοιχεία. * Να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν και μετατάχθηκαν στην Α/θμια ή σε Διοικητικές θέσεις, κάτω από το ψυχολογικό καθεστώς της μνημονιακής ανς, να επιστρέψουν στη Δ/θμια εκπαίδευση.

 • Να δημοσιοποιηθούν οι ανάγκες σε καθηγητές – ειδικοτήτων στη Α/θμια που προσφάτως συγκέντρωσαν στο υπουργείο και να συσταθούν οργανικές για τους καθηγητές ειδικοτήτων στην Α/θμια σε αριθμό πολλαπλάσιο όσων μετατάχθηκαν.

 • Να δοθούν οργανικές σε όσους μετατάχθηκαν στον τόπο που σήμερα εργάζονται. Κανένας εκπαιδευτικός χωρίς οργανική.

 • Να μην ακυρωθούν και να δοθεί η δυνατότητα να ικανοποιηθούν, μετά τις μεταθέσεις, όσες από τις 945 εθελοντικές αιτήσεις μετάταξης εκκρεμούν.”

 • Να συνεξετάζονται όλες οι μεταθέσεις και αποσπάσεις των κοινών ειδικοτήτων στην Α/θμια και Δ/θμια εκπαίδευση.

Τέλος, καλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να μην υλοποιήσει αυτούς τους παράλογους σχεδιασμούς, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα είναι η μόνη υπεύθυνη για τα προβλήματα που θα προκύψουν στο σύνολο των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Dark Mode

  "Αλιεύοντας" την είδηση