Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Εγκρίθηκε ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Κοινωνικής Υποστήριξης
Εγκρίθηκε  ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Κοινωνικής Υποστήριξης

Εγκρίθηκε ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Κοινωνικής Υποστήριξης

Εγκρίθηκε από τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Υποστήριξης , ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και Σποράδων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής,  Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αντώνιος Κασάπης και τα μέλη  , ατιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ, Βασίλειος Μπακαλιάνος, και γενικός γραμματέας του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και Χρυσούλα Κολημήτρα αναπληρώτρια προϊσταμένη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕΜΣ, συνεδρίασαν την Δευτέρα 15-05-, με κύριο θέμα τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της Επιτροπής, της Περιφερειακής Ενότητας και Σποράδων.

Η σύσταση της Επιτροπής έχει καθαρά κοινωνικά χαρακτηριστικά και αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή της σε ανθρώπους κοινωνικά αδύναμους και σε αυτό επικεντρώνονται οι σκοποί και οι δράσεις της.

Να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων είναι από τις πρώτες στην που συγκρότησε και το πιο σημαντικό, η πρώτη που λειτούργησε την πενταμελή Επιτροπή Κοινωνικής Υποστήριξης, χάρη στην αποφασιστικότητα και τη θέληση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κ. Αγοραστού, της αντιπεριφερειάρχη Δ. Κολυνδρίνη, του προέδρου της Επιτροπής Αντιεισαγγελέα Αντ. Κασάπη και των λοιπών μελών κ.κ. Μπακαλιάνο, Μάγο και Κολημήτρα.

Αξίζει να αναφερθεί, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξαν από τη πρώτη στιγμή η κ. Δημητρίου και η Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου  Ελένη Μετσοβίτου – Φλουρή και που συνέβαλαν τα μέγιστα στη συγκρότηση της Επιτροπής.

Αποστολή της Επιτροπής είναι η ενημέρωση των κρατουμένων ή των απολυθέντων σχετικά με θέματα που αφορούν στη νομική και κοινωνική του κατάσταση, καθώς και η υποβοήθησή του για προσαρμογή στην κοινωνική ζωή.

Ενδεικτικά η Επιτροπή πρόκειται να καταγράψει σε Περιφερειακό επίπεδο τους φορείς που μπορούν να συμβάλουν στην κοινωνική επανένταξη των αποφυλακιζομένων, ιδίως σε σχέση με την επαγγελματική τους αποκατάσταση, την κάλυψη των αναγκών στέγης, διατροφής, κ.λπ. και να δημιουργήσει δίκτυο εθελοντών.

Συνεργάζεται με τα κράτησης για την προετοιμασία των κρατουμένων για την αποφυλάκισή τους με την παροχή σε αυτούς κατάλληλης ενημέρωσης σχετικά με φορείς και υπηρεσίες που μπορούν να απευθυνθούν για την αντιμετώπιση προβλημάτων, διατυπώνει προτάσεις και εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τη λήψη των αναγκαίων μέτρων σε επίπεδο Περιφέρειας για την απρόσκοπτη κοινωνική επανένταξη των αποφυλακιζομένων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση