Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Έγκριση έκτακτων χρηματοδοτήσεων για Δήμους της Μαγνησίας από το ΥΠΕΣ
Έγκριση έκτακτων χρηματοδοτήσεων  για Δήμους της Μαγνησίας από το ΥΠΕΣ

Έγκριση έκτακτων χρηματοδοτήσεων για Δήμους της Μαγνησίας από το ΥΠΕΣ

Τον τελευταίο μήνα ο υπουργός Εσωτερικών  Αλ. Χαρίτσης υπέγραψε την ένταξη ώριμων φακέλων για έργα που υπέβαλαν Δήμοι και Δημοτικές Επιχειρήσεις όλης της ς, σε προγράμματα έκτακτων χρηματοδοτήσεων, όπως το «ΦιλόΔημος». Επίσης, ενέκρινε την χρηματοδότηση Δήμων για την εξόφληση χρεών τους προς προμηθευτές.

Η υφυπουργός Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια για την έγκριση τέτοιων χρηματοδοτήσεων για τις ανάγκες Δήμων της Μαγνησίας , αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας της Θεσσαλίας. Πρόκειται για σημαντικά έργα που το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η υλοποίησή τους, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής .

Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της  η υφυπουργός ΥΠΕΣ και οι συνεργάτες της παρακολούθησαν από κοντά την εξέλιξη των αιτημάτων των Δήμων του ομού Μαγνησίας, ενώ υποστήριξε την ένταξή τους στα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Μάλιστα, γι' αυτό τον σκοπό έγιναν αρκετές συναντήσεις με δημάρχους και επαφές με αρμόδια στελέχη των αιτούντων Δήμων, προκειμένου να διαβιβαστεί κάθε πληροφορία στον αρμόδιο υπουργό και τις ειδικές υπηρεσίες του Υπουργείου.

Οι  δήμαρχοι και τα στελέχη των Δήμων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων αξίζουν συγχαρητήρια επίσης, διότι είναι εκείνοι που με την άοκνη προσπάθειά τους, σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και ολόκληρων ετών, κατόρθωσαν να έχουν ώριμους φακέλους, την κατάλληλη στιγμή.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές με εκπροσώπους και από άλλους Δήμους της περιοχής για παρόμοια έργα, ενώ η στενή συν για το καλό του ομού Μαγνησίας αλλά  και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα συνεχιστεί.

Παρατίθεται πίνακας των εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων  σε Δήμους της Μαγνησίας από τις 30/08 έως σήμερα:

1. Για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων: 
Δήμος  Μαγνησίας, 47.500,00 €

2. Για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 19/7/2018 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων:
Δήμος  Μαγνησίας,  40.290,99

  1. Για την Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών:
    Δήμος , Μαγνησίας, 144.150,00 €

    Για την Προμήθεια Μηχανημάτων Έργουοχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού:
    – Δήμος  Αλοννήσου Μαγνησίας, 120.000,00 €
    – Δήμος Σκοπέλου Μαγνησίας, 110.000,00 €

  2. Για νέα έργα Ύδρευσης και Αποχέτευσης:
    – ΔΕΥΑ Μείζονος Περιοχής Βόλου, προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλελέγχου τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών δικτύων ύδρευσης , Δ.Ε. ς, Πορταριάς, Ιωλκού, Αγριάς, Αρτέμιδας του Δήμου Βόλου, 2.634.100,00 €

    5. Για βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξς των λυμάτων:
    – ΔΕΥΑ Μείζονος Περιοχής Βόλου, Αναβάθμιση της Βόλου, 2.593.243,64 €

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση