Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Έγκριση έκτακτων χρηματοδοτήσεων για Δήμους της Μαγνησίας από το ΥΠΕΣ
Έγκριση έκτακτων χρηματοδοτήσεων για Δήμους της Μαγνησίας από το ΥΠΕΣ

Έγκριση έκτακτων χρηματοδοτήσεων για Δήμους της Μαγνησίας από το ΥΠΕΣ

Τον τελευταίο μήνα ο υπουργός Εσωτερικών  Αλ. Χαρίτσης υπέγραψε την ένταξη ώριμων φακέλων για έργα που υπέβαλαν και Δημοτικές Επιχειρήσεις όλης της Ελλάδας, σε προγράμματα έκτακτων χρηματοδοτήσεων, όπως το «ΦιλόΔημος». Επίσης, ενέκρινε την χρηματοδότηση Δήμων για την εξόφληση χρεών τους προς προμηθευτές.

Η υφυπουργός Εσωτερικών  αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια για την έγκριση τέτοιων χρηματοδοτήσεων για τις ανάγκες Δήμων της Μαγνησίας , αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας της Θεσσαλίας. Πρόκειται για σημαντικά έργα που το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η υλοποίησή τους, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής .

Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της  η υφυπουργός και οι συνεργάτες της παρακολούθησαν από κοντά την εξέλιξη των αιτημάτων των Δήμων του Νομού Μαγνησίας, ενώ υποστήριξε την ένταξή τους στα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Μάλιστα, γι’ αυτό τον σκοπό έγιναν αρκετές συναντήσεις με δημάρχους και επαφές με αρμόδια στελέχη των αιτούντων Δήμων, προκειμένου να διαβιβαστεί κάθε πληροφορία στον αρμόδιο υπουργό και τις ειδικές του Υπουργείου.

Οι  δήμαρχοι και τα στελέχη των Δήμων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων αξίζουν συγχαρητήρια επίσης, διότι είναι εκείνοι που με την άοκνη προσπάθειά τους, σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και ολόκληρων ετών, κατόρθωσαν να έχουν ώριμους φακέλους, την κατάλληλη στιγμή.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές με εκπροσώπους και από άλλους Δήμους της περιοχής για παρόμοια έργα, ενώ η στενή συνεργασία για το καλό του Νομού Μαγνησίας αλλά  και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα συνεχιστεί.

Παρατίθεται πίνακας των εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων  σε Δήμους της Μαγνησίας από τις 30/08 έως σήμερα:

1. Για τη και αύλειων χώρων: 
Δήμος  Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, 47.500,00 €

2. Για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 19/7/2018 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων:
Δήμος  Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας,  40.290,99

 1. Για την Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών:
  Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Μαγνησίας, 144.150,00 €

  Για την Προμήθεια Μηχανημάτων Έργουοχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού:
  – Δήμος  Αλοννήσου Μαγνησίας, 120.000,00 €
  – Δήμος Σκοπέλου Μαγνησίας, 110.000,00 €

 2. Για νέα έργα Ύδρευσης και Αποχέτευσης:
  – ΔΕΥΑ Μείζονος Περιοχής Βόλου, προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλελέγχου τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών δικτύων ύδρευσης , Δ.Ε. Μακρινίτσας, Πορταριάς, Ιωλκού, Αγριάς, Αρτέμιδας του Δήμου Βόλου, 2.634.,00 €

  5. Για βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων:
  – ΔΕΥΑ Μείζονος Περιοχής Βόλου, Αναβάθμιση της ΕΕΛ Βόλου, 2.593.243,64 €

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Ο #ΕΣΒ θα εκφράσει γνώμη στο ενδεχόμενο να ανάψουν τα λαμπάκια, αλλά στη συνέχεια να κλείσει η πόλη και η αγορά της… - https://t.co/5JbwWVQCVm -

 • Πολύ καλή εμφάνιση της Νίκης Βόλου στο Χειμερινό Κύπελλο κολύμβησης - https://t.co/yVBcX3YouS… -

 • Κορασίδες και άνδρες του Ολυπιακού επικράτησαν της Νίκης #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/MPsmg1g7f7 -

"Αλιεύοντας" την είδηση