Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εγκαινιάστηκε το ΚΗΦΗ της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ
Εγκαινιάστηκε το  ΚΗΦΗ της  ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ

Εγκαινιάστηκε το ΚΗΦΗ της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ

Eγκαινιάστηκε σήμερα, 29/05/2015 το νέο ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Βόλου της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ. Το κέντρο που μέχρι και σήμερα λειτουργούσε σε άλλη διεύθυνση μεταφέρθηκε σε έναν νέο χώρο όπου θα μπορεί να φιλοξενεί περισσότερους ηλικιωμένους σε ημερήσια βάση. Συγκεκριμένα η δυναμικότητα από 17 άτομα που υπήρχε για την προηγούμενη δομή, στο νέο μας χώρο έχει αυξηθεί στα 30.

Οι ηλικιωμένοι στη δομή μας λαμβάνουν υπηρεσίες νοσηλευτικές, υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης και έχουν τη δυνατότητα να κοινωνικοποιούνται και να κάνουν συντροφιά με άλλους ηλικιωμένους σε έναν χώρο ασφαλή, με θέα σε ένα όμορφο πάρκο και σε άρρηκτη σύνδεση με τις υπόλοιπες υπηρεσίες της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό, η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ, Mαρίνα Χρυσοβελώνη, η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Βιολέτα Καντόλα, ο διευθυντής Μαγνησίας, Ι. Τόλιας, εκπρόσωπος του Διοικητικού της Πυροσβεστικής, ο εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, Βασ. Ηλιόπουλος, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μέλη του σωματείου “Ιππόκαμπος”, μέλη του κέντρου Alzheimer με τους φροντιστές τους και η χορωδία των Κοινωνικών Κέντρων της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ υπό τη μουσική διεύθυνση της Γεωργίας Μανώλη .

Μετά τον αγιασμό, η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ Αναστασία Μορφογιάννη, αναφέρθηκε στους στόχους και τις δράσεις της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την Τρίτη και Τέταρτη Ηλικία τονίζοντας πως “για εμάς Γηρατειά δε σημαίνουν εξάρτηση και αδυναμία αυτονομίας αλλά είσοδος σε μια φάση ζωής που το άτομο έχει ανάγκη από υποστήριξη και ενδιαφέρον”.

KHFH MORFOGIANI

Η κα Μορφογιάννη επισήμανε πως τα ΚΗΦΗ της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ στοχεύουν μέσω της δράσης τους στην παραμονή των ατόμων 3ης και 4ης ηλικίας στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, στη διατήρηση της συνοχής της οικογένειας, στην εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των μελών της οικογένειας με ηλικιωμένο μέλος, στην αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού, στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων αλλά και των άλλων μελών της οικογένειας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η κα Χρυσοβελώνη, η οποία θα υποστηρίξει το πρόγραμμα με τις ενέργειές της, τονίζοντας τη σημασία του στην καθημερινή των ηλικιωμένων αλλά και των οικογενειών τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση