Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εγκατάσταση σταθμού μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Εγκατάσταση σταθμού μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Εγκατάσταση σταθμού μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας των κατοίκων του Δήμου Ρήγα Φεραίου, η οποία παράλληλα αποβλέπει στην ορθή και επιστημονικά εμπεριστατωμένη ενημέρωση, η δημοτική αρχή αποφάσισε να μετάσχει στις εργασίες του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, που έχει ως αρμοδιότητα τον διαρκή έλεγχο της τήρησης των θεσμοθετημένων ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, μέσω ενός διασυνδεδεμένου συστήματος σταθμών επεξεργασίας και σταθερών, κινητών και φορητών σταθμών μέτρησης των τιμών της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Στo πλαίσιo αυτής της δράσης στο Δήμο και συγκεκριμένα στο κτίριο του Δημαρχιακού Μεγάρου εγκαταστάθηκε σταθμός μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.

Στόχος, ο διαρκής της τήρησης των θεσμοθετημένων ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά καθορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία, για τη διαρκή των πολιτών.

Το έργο αυτό αποβλέπει στη δημιουργία και λειτουργία ενός δικτύου διασύνδεσης όλων των σταθμών μέτρησης που θα εγκατασταθούν με το δεδομένων, του οποίου οι μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου μας, θα έχουν πρόσβαση στο σύνολο των αποτελεσμάτων των μετρήσεων και στην ορθή λειτουργία των πηγών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας δήλωσε ότι «Βασικός στόχος του ανωτέρω έργου είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας σε σχέση με την αποδοτικότερη και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση