Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » «Έφυγε» ο δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε Ντίνος Παπακώστας
«Έφυγε» ο δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε Ντίνος Παπακώστας

«Έφυγε» ο δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε Ντίνος Παπακώστας

Ο αγαπητός συνάδελφος δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Παπακώστας έφυγε σήμερα το πρωί από κοντά μας σε ηλικία 88 ετών.

Γεννημένος στα Φουρνά της Ευρυτανίας το 1927 τελείωσε εκεί το και συνέχισε τις γυμνασιακές σπουδές του στην Καρδίτσα, αρχικά και ύστερα στη Λαμία.

Στην περίοδο της Κατοχής πήρε μέρος στην Αντίσταση μέσα από τις γραμμές της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων (ΕΠΟΝ).

Στην περίοδο του εμφυλίου βρέθηκε στο Δημοκρατικό Στρατό και μετά την ήττα, αναγκαστικά εκπατρισμένος στην Τασκένδη.

Ήταν έγγαμος και διπλωματούχος Ανώτατης Δημοσιογραφικής Σχολής της Μόσχας.

Στην Τασκένδη εργάστηκε στην αρχή σε εργοστάσια και μετά τις σπουδές του σε εφημερίδες της Ελληνικής παροικίας, όπως αρχικά στην «Προς τη Νίκη» και αργότερα στην καθημερινή εφημερίδα «Νέος Δρόμος» από διορθωτής μέχρι αρχισυντάκτης.

Επαναπατρίστηκε το 1975 και εργάστηκε μέχρι τη συνταξιοδότησή του στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» (Βόλος).

Ασχολήθηκε πολύ με μεταφράσεις Ρώσων και Σοβιετικών συγγραφέων και εξέδωσε βιβλίο με τον τίτλο «Ηρωισμοί στα χρόνια του πολέμου», αφιερωμένο στη συντριβή του Ναζισμού στο Πόλεμο.

Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και της Διεθνούς Ενώσεως Δημοσιογράφων.

Η νεκρώσιμη ακολουθία του Ντίνου Παπακώστα θα ψαλεί το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 στις 3.00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Βόλο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση