Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Βασιλειάδης
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Βασιλειάδης

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Βασιλειάδης

Θλίψη προκάλεσε στον κόσμο των μηχανικών και αρχιτεκτόνων, σε συγγενείς και φίλους,  ο του Δημήτρη Βασιλειάδη, αρχιτέκτονα μηχανικού εν ζωή και προέδρου  του TEE Μαγνησίας  την περίοδο 2002-2004), ο οποίος απεβίωσε σήμερα το πρωί  πρόωρα σε ηλικία 67 ετών.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στο Βόλο το 1948. Ήταν  Αρχιτέκτονας Μηχανικός της Δι­εύθυνσης Πολεοδομίας της  και στέλεχος της ΠΑΣΚ Μηχανικών        από το 1989, με μεγάλη συνδικαλιστική δράση.

Η τελευταία ξεκίνησε το 1979, οπότε εξελέγη πρώτος πρόεδρος στο νεοϊδρυθέντα Σύλλογο Αρχιτεκτόνων κι από τότε «δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα να ασχολείται με τα ζητήματα που απασχολούν τους μηχανικούς», σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Είχε συνδέσει το όνομά του, ως πρόεδρος της Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, με την απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατα­σκευών από το παραλιακό μέτωπο.

0 ίδιος πίστευε ότι τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα πρέπει να εξετάζονται καταρχάς από τη Διοικούσα Επιτροπή και στη συνέχεια, οι απόψεις του οργάνου να κατατί­θενται στην Αντιπροσωπεία.

Τα πρώτα ζητήματα που άνοιξε προς συζήτηση ως Πρόεδρος, ήταν αυτά του χωροταξικού-πολεοδομικού σχεδιασμού, του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, της ανασυγκρότησης του εργαστηρίου δημοσίων έργων, της δημιουργίας Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου στο Βόλο και της ποιότητας των μεγάλων έργων.

Ο Δημήτρης θήτευε στη θέση του Αντιπροέδρου του ΤΕΕ την περίοδο 2000-2002 και 2004 – 2007, ενώ για πολλά χρόνια ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, με σημαντικό στη προστασία του Πηλίου.

Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Ευσταθίου δικηγόρο, ενώ ο γιός του Θέμης είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών μηχανικών του ΑΠΘ.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί αύριο Δευτέρα 27 Απριλίου   στις 12.00  το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού, ενώ η σορός του θα βρίσκεται στο ναό από τις 11.30 το πρωί.

Συλλυπητήρια δήλωση Π.Σκοτινιώτη

Ο τέως δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον αδόκητο θάνατο  του Δημήτρη Βασιλειάδη: «Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο  του Δημήτρη Βασιλειάδη.

Ο θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια για τον κλάδο των μηχανικών  και συνολικά για την τοπική κοινωνία, την οποία  τίμησε με τη μακρόχρονη, ανεκτίμητη συνδικαλιστική, επιστημονική και κοινωνική  προσφορά του.

Είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί του τόσο στο πλαίσιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης όσο και του Δήμου Βόλου.

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε ως ένα υπηρεσιακό στέλεχος με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, που αποτέλεσε παράδειγμα χρηστής διοίκησης και αφοσίωσης στην εκπλήρωση του καθήκοντος και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Στην Ελένη,  τον Θέμη και σε όλους τους οικείους του  εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια.

Καλό σου ταξίδι, φίλε Δημήτρη».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση