Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Εκστρατεία Ecomobility στο Βόλο το Φεβρουράριο
Εκστρατεία Ecomobility στο Βόλο το Φεβρουράριο

Εκστρατεία Ecomobility στο Βόλο το Φεβρουράριο

Tην Εκστρατεία Ecomobility στην πόλη του Βόλου συνδιοργανώνουν για 6η συνεχόμενη χρονιά o , ο Εθελοντικός Οργανισμός για το περιβάλλον ECOCITY και οι Επιτροπές Οργάνωσης της Εκστρατείας ECOMOBILITY .

Για τo φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στις 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου , στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου.

Ο συντονιστής της Εκστρατείας Ecomobility Θάνος Ζαφειρόπουλος είπε: “Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε από πλευράς συντονισμού μεταξύ της ομάδας που θα παρουσιάσει την εργασία της και του Δήμου, ο οποίος περιμένει τις προτάσεις και θα συζητήσουμε με τους τοπικούς φορείς για να δούμε το θέμα που δεν είναι μια παρουσίαση αλλά πώς θα ασχοληθούμε με τις λύσεις.

Τα προβλήματα στο Βόλο είναι πολλά και σοβαρά αλλά δεν είναι μόνο του Βόλου αλλά όλης της χώρας αλλά όποιος κατοικεί σε μια πόλη είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την ποιότητα και το επίπεδο ζωής που πρέπει να έχει ο συνάνθρωπος και ακόμη περισσότερο ο συνάνθρωπος ο οποίος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άνετα.Ζούμε σε πόλεις που σκλαβώνουν τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα στην μετακίνηση, έχουμε έλλειψη σεβασμού στο τι πρέπει να κάνουμε (π.χ.καβαλάμε τα πεζοδρόμια, είτε βγάζουμε εμπορεύματα, είτε βάζουμε δενδράκια εκεί που δεν πρέπει).

Σαφώς υπάρχουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα, αλλά είναι θέμα να μπορέσουμε να συντονιστούμε, να συσπειρωθούμε και να προχωρήσουμε. Πιστεύουμε πολύ από πλευράς ecocity, που είναι ο διοργανωτής της εκστρατείας, με την συ των πανεπιστημιακών φορέων, ότι ο πολίτης έχει δύναμη και θα πρέπει να βλέπει όχι το εγώ αλλά το εμείς και να αρχίσουμε να μιλάμε σωστά στους διαχειριστές μας είτε είναι τοπικοί είτε εθνικοί. Σε ένα επίπεδο για να κατανοήσουμε όλοι ότι οι διαχειριστές είναι για το καλό του πολίτη κι όχι για το καλό των διαφόρων”.

Από την πλευρά της η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Φωτεινή Γρηγορίου ανέφερε: “Εμείς συνεχίζουμε αυτό που το ειδικής αγωγής είχε ξεκινήσει κι είχε λάβει και το πρώτο βραβείο και πήραμε τις δικές τους προτάσεις για να δούμε από πέρυσι μέχρι φέτος τι έγινε και τι δεν έγινε και να πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε σε φάση διερεύνησης κι επαφών και με τους φορείς που θα μας δώσουν τα περισσότερα στοιχεία και με τον . Εμείς έχουμε κάνει μια καταγραφή μέσα στην πόλη. Οι απαντήσεις θα δοθούν και από τους φορείς και από τη δική μας πλευρά. Σαν αρχικός μας στόχος είναι με τα δικά μας παιδιά, γιατί ενώ πρόκειται για μαθητές με αναπηρία ακόμη κι οι ίδιοι δεν αντιλαμβάνονται τη μη προσβασιμότητα σε κάποιους χώρους αλλά κι επιπλέον πόσο σημαντικό είναι αυτό και δουλέψαμε προς αυτή την κατεύθυνση και συνεχίζουμε δυναμικά”.

Η παρουσίαση της ολοκληρωμένης δουλειάς των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. θα πραγματοποιηθεί από τους ίδιους τους μαθητές την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, ενώ τη Δευτέρα 4 Απριλίου (μετά την Κυριακή των Βαΐων), θα γίνει η κορύφωση του προγράμματος, με τη δράση «άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα», όπου θα σταθούν μαθητές με συμβολικά για δέκα λεπτά, στα σημεία που δεν υπάρχει προσβασιμότητα.

Σημαντικό στοιχείο της φετινής δράσης αποτελεί η επέκταση του προγράμματος, με την προσθήκη της Εκστρατείας στην οποία συμμετέχουν επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς προκειμένου να εκπονηθεί πρόταση για την Οικο και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση