Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αιχμές Πανούση κατά Κωνσταντοπούλου για την συμπεριφορά της στους αστυνομικούς
Αιχμές Πανούση κατά Κωνσταντοπούλου για την συμπεριφορά της στους αστυνομικούς

Αιχμές Πανούση κατά Κωνσταντοπούλου για την συμπεριφορά της στους αστυνομικούς

Σοβαρές αιχμές προς την πρόεδρο της Βουλής εξαπέλυσε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, που βρέθηκε σήμερα στο Βόλο για τα εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας. Η απαγόρευση της κ. Κωνσταντοπούλου σε ένστολους αστυνομικούς να μπουν μέσα στη Βουλή για να… χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, προκάλεσε όχι μόνο την αντίδραση των αστυνομικών υπαλλήλων, αλλά και του κ. Πανούση, που μπορεί να την απέδωσε σε… παρεξήγηση, είπε, όμως, με νόημα ότι δε μπορεί να υποτιμάται το έργο της Αστυνομίας και να θεωρούνται οι αστυνομικοί παρείσακτοι στο προαύλιο της Βουλής ενώ δεν ισχύει το ίδιο για άλλους.

Ο κ. Πανούσης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα όσα συνέβησαν πρόσφατα με την κ. Κωνσταντοπούλου η οποία σύμφωνα με καταγγελίες αστυνομικών, απαγόρευσε σε ένστολους αστυνομικούς να μπουν στη Βουλή για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, έκανε λόγο για «παρεξήγηση» και «λαθεμένη απόφαση».

«Πιστεύω στις δημοκρατίες. Ένας θεσμός η Βουλή, πρέπει να σέβεται τον άλλον θεσμό την Αστυνομία. Θέλω να πιστεύω ότι είναι μάλλον μία λαθεμένη απόφαση, μία παρεξήγηση. Δεν μπορεί, όχι μόνο αυτή την φορά, αλλά και άλλη φορά, να υποτιμάται το έργο της Αστυνομίας και να θεωρείται ένας αστυνομικός ότι είναι «παρείσακτος» στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι «παρείσακτοι» άλλες κατηγορίες ανθρώπων που δεν εκπροσωπούν το νόμο και την τάξη. Θέλω να ελπίζω ότι είναι παρεξήγηση», είπε χαρακτηριστικά.

 

Μόνη λύση η συμφωνία – Όχι στις εκλογές

«Δε βλέπω άλλη λύση από την συμφωνία» δήλωσε ο κ. Γιάννης Πανούσης, ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων. «Δε βλέπω άλλη λύση από την συμφωνία. Ανήκουμε στην Ευρώπη. Σε μια που έχουμε οραματιστεί όλοι, των λαών, των δικαιωμάτων, του πολιτισμού, της ισότητας της ελευθερίας. Ανήκουμε στην Ε.Ε. που είναι η προσπάθεια υλοποίησης των οραμάτων. Ανήκουμε στο ευρώ που είναι προσπάθεια ισορροπίας των οικονομίας κι όχι επιβολής οικονομίας συγκυριακά ισχυρής απέναντι σε άλλες. Άρα, άλλη λύση από την συμφωνία δεν υπάρχει. Είναι θέμα διαπραγμάτευσης ορίων συνευθύνης, συνέργειας, κατανόησης. Είναι δύσκολα. Οι διαπραγματευτές γνωρίζουν το παιχνίδι των αριθμών ή των πιέσεων, ωστόσο άλλη λύση από τα μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ δε βλέπω».
Ο κ. Πανούσης δε θέλησε να σχολιάσει τη διάσταση απόψεων μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για το ενδεχόμενο εκλογών τόνισε ότι οι εκλογές δεν φέρνουν ούτε ούτε ανάπτυξη από μόνες τους. Όπως είπε «Οι εκλογές έχουν νόημα όχι μόνο με την αναβάπτιση που έτσι κι αλλιώς το κυβερνόν κόμμα θα ισχυροποιηθεί, αλλά με τη γενική αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος. Πολλά Κόμματα αλλάζουν αρχηγούς και σε πολλά Κόμματα υπάρχει αμφισβήτηση αρχηγών άρα θα είχε ενδιαφέρον να έχουμε εκλογές με τελείως διαφορετικό προεκλογικό και εκλογικό φάσμα».
Όσον αφορά σε εκείνους που φαίνεται να μην τον θέλουν στην ο Υπουργός απάντησε «Προσωπικές απόψεις ο καθένας μπορεί να έχει. Υπάρχει, προφανώς, διαφορά προσεγγίσεων διαφορά ανάλυσης και δράσης της κατάστασης. Γι αυτό είναι ο πρωθυπουργός για να δείξει ποιος είναι ο δρόμος, αυτόν που μερικοί φαντασιώνονται ή εγώ με την πείρα και γνώσεις που έχω διευθύνω το Υπουργείο».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση