Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αιχμές μειοψηφιών για το σιντριβάνι της Πλατείας Ελευθερίας
Αιχμές μειοψηφιών για το σιντριβάνι της Πλατείας Ελευθερίας

Αιχμές μειοψηφιών για το σιντριβάνι της Πλατείας Ελευθερίας

Αιχμές στη δημοτική αρχή για τη διαδικασία κατασκευής νέου σιντριβανιού στην άφησαν το απόγευμα οι μειοψηφίες στη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Το θέμα συζητήθηκε μετά την ενημέρωση που ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του με την διαδικασία τονίζοντας ότι το θέμα δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση, , ενώ ζήτησε αρχιτεκτονική και κατασκευαστική μελέτη, το κόστος του έργου και την πηγή χρηματοδότησης.

Απαντώντας ο δήμαρχος Αχ. Μπέος τόνισε ότι το σιντριβάνι που γκρεμίστηκε ήταν παγκόσμια πατέντα, έχει να λειτουργήσει 10 χρόνια και είναι εστία μόλυνσης και κινδύνου. Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν υπάρχει παρόμοιο πουθενά στον κόσμο παρά κυκλικά σιντριβάνια για έλλειψη ατυχημάτων και άνεσης περιπάτου.
« Προκλήθηκαν δυο ατυχήματα παιδιών, υπήρξε αίτημα καταστηματαρχών και κατοίκων της περιοχής και από δικηγόρους. Εμείς αναβαθμίσαμε την Πλατεία, με πράσινο, φυτά, δημόσια τουαλέτα και προχωρούμε στην αναβάθμιση του σιντριβανιού, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.»
Απευθυνόμενος προς τον κ. Πατσιαντά ο κ. Μπέος είπε: « Καλώς δημιουργούμε προς όφελος των δημοτών. Πίστευα πως δεν είστε σύμμαχος των διαπλεκόμενων δημοσιογράφων-νταβατζήδων της πόλης. Δεν θα δώσουμε λογαριασμό στα σκουπίδια της πόλης. Γιατί δεν διαφωνήσατε όταν κάναμε συντήρηση στα παγκάκια και στα φυτά. Σε σας θα δώσουμε εξηγήσεις αλλά δεν θα ακολουθήσουμε την δημοσιογραφική κατηφόρα ούτε θα δώσουμε λογαριασμό στους δημοσιογράφους.»
Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα παρατήρησε ότι υπάρχει διαζύγιο με τη νομιμότητα, ότι απαιτείται μελέτη για το έργο , το οποίο δεν έχει σχέση με τις συντηρήσεις οδών.
Απαντώντας ο δήμαρχος Βόλου είπε: « εσείς το βαφτίζετε έργο, εμείς κάνουμε έργο συντήρησης».

Τέλος ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. τόνισε πως δεν ήταν κακό να έρθει το θέμα για ενημέρωση από τη στιγμή που στην ΕΠΖ έρχονται θέματα για κοπή δέντρου και όχι γι’ αυτή την ανάπλαση και πρόσθεσε ότι σωστά γίνεται το έργο αλλά έπρεπε να γίνει ενημέρωση γιατί οι σύμβουλοι δεν είναι κομπάρσοι.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση