Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αιχμές ΔΑΣ ΟΤΑ για κολληγιές στο 43ο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ
Αιχμές ΔΑΣ ΟΤΑ για κολληγιές στο 43ο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ

Αιχμές ΔΑΣ ΟΤΑ για κολληγιές στο 43ο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ

«Χιρετίζουμε τους χιλιάδες εργζόμενους στους Δήμους που στις αρχαιρεσίες του κλάδου αψήφησαν απειλές, δυσκολίες ψεύτικες ελπίδες και εμπόδια και έστειλαν τους αντιπροσώπους της ΔΑΣ-ΟΤΑ στο 43ο Συνέδριο της Π-ΟΤΑ. Οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ τίμησαν την ψήφο των εργαζομένων και έδωσαν όλες τις δυνάμεις τους για να συζητηθούν τα προβλήματα, για να γίνει Συνέδριο, για να παρθούν αποφάσεις, για να γίνει κατανοητό τι κίνημα χρειάζεται ο κλάδος. Ανέδειξαν προβλήματα, έθεσαν το ζήτημα της ενότητας των εργαζομένων, το ζήτημα της ισότιμης συμμετοχής των συμβασιούχων, της ανάγκης πραγματοποίησης καταστατικού συνεδρίου».

Αυτό τόνισαν τα μέλη της ΔΑΣ ΟΤΑ Εύη Καρυδάκη ,Αμαλία Κουτσιαρή , Ευγενία Παπαδοπούλου και Ι. Καζεπίδης σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόλου.

Οι ίδιοι κατήγγειλαν τις άλλες παρατάξεις, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Mέσα από μια σκληρή μάχη, η ΔΑΣ-ΟΤΑ αναδείχτηκε και πάλι σε δεύτερη δύναμη και βγήκε ενισχυμένη σε ποσοστά και σε έδρες στο Γενικό Συμβούλιο σε σχέση με το 2009, μιας και αυτό μπορεί να αποτελέσει μέτρο σύγκρισης, αφού το 2012, μετά τον αποκλεισμό από την ηγεσία της Π-ΟΤΑ των αντιπροσώπων 18 Σωματείων αποχώρησε από το 42ο Συνέδριο.

Αντί αυτού οι άλλες δυνάμεις έκαναν ένα κατ' όνομα Συνέδριο μακριά από τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους, αποκλείοντας αντιπροσώπους, νοθεύοντας την θέληση των εργαζόμενων, τραμπουκίζοντας, διακόπτοντας τις διαδικασίες και ακολουθώντας παρελκυστική τακτική για να μην γίνει εν τέλει συζήτηση για το ποιος φταίει για τα προβλήματά μας, για το ποια είναι η λύση και πως θα την πετύχουμε, για να μην αναγκαστούν να προσδιορίσουν καταστατικό συνέδριο, για να συνεχίσουν να κρύβουν τις ομοιότητές τους πίσω από τις διαφορετικές τους ταμπέλες.

Αυτό αποδεικνύουν και τα παζάρια και οι στελεχών από την ΣΥΝ.ΑΝ. (πρώην ΠΑΣΚΕ) στο ΜΕΤΑ (), όπως οι Ντριβαλάς (πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ/ΠΑΣΚΕ) και Μαριδάκης (περιφερειακός σύμβουλος του Σγουρού/ΠΑΣΟΚ).

Αυτό αποδεικνύουν και οι εκβιασμοί και οι παρεμβάσεις των μηχανισμών των Δημοτικών Αρχών ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων των ΣΥΝ.ΑΝ., ΜΕΤΑ και ΔΑΚΕ, που έφτασαν στο σημείο να βάζουν τον ίδιο αντιπρόσωπο σε 2 ψηφοδέλτια ή να βάζουν αντιπρόσωπο εν αγνοία του υποψήφιο!!

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά και μέσα από το 43ο Συνέδριο, πως ο αρνητικός συσχετισμός που υπάρχει στον κλάδο δεν είναι ένα θεωρητικό ζήτημα, αποτελεί τροχοπέδη στην της ς των εργαζομένων, εμπόδιο στην προσπάθειά μας να έχουμε κίνημα ικανό να σταθεί απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, να διεκδικήσει όσα χάσαμε και όσα έχουμε ανάγκη για μια ζωή με δικαιώματα.

Επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να προχωρήσουμε πιο οργανωμένα, πιο αποτελεσματικά στο δρόμο της ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος και στον κλάδο μας, της συσπείρωσης των εργαζομένων στη γραμμή σύγκρουσης με το κεφάλαιο, την Ε.Ε. και τους πολιτικούς της εκφραστές. Να δυναμώσουμε τον αγώνα για την κάλυψη των απωλειών μας, για ζωή με δικαιώματα.”

Δεύτερη δύναμη και ενισχυμένη σε έδρες η ΔΑΣ

Συγκεκριμένα, στο 43ο Συνέδριο για την ανάδειξη νέου Γενικού Συμβουλίου ψήφισαν 542, έγκυρα 539 (από 666 ψηφίσαντες και 663 έγκυρα το 2009). Σύμφωνα με την καταμέτρηση, η ΔΑΣ πήρε 117 ψήφους και εξέλεξε 8 μέλη στο Γενικό Συμβούλιο (από 133 ψήφους και 7 μέλη). Η πρώην ΠΑΣΚΕ (σήμερα «Συνδικαλιστική Ανατροπή») πήρε 217 ψήφους και 14 μέλη στο Γενικό Συμβούλιο (από 330 ψήφους και 18 μέλη το 2009).Η πρώην ΑΣΚ (σήμερα ΜΕΤΑ, παράταξη που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 106 ψήφους και 7 μέλη (από 56 ψήφους και ένα μέλος το 2009). Η ΔΑΚΕ πήρε 72 ψήφους και πέντε μέλη (από 107 και έξι μέλη το2009). Οι «Αγωνιστικές Κινήσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.) πήρε 23 ψήφους και ένα μέλος (από 29 ψήφους και ένα μέλος). Για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το επόμενο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, η ΔΑΣ έβγαλε 22 (από 25), η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» 40 (από 64), το ΜΕΤΑ 20 (από 11), η ΔΑΚΕ 14 (από 20), οι «Αγωνιστικές Κινήσεις» 5 (από 5).

Για το νέο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων

Για το πότε θα συγκληθεί σε σώμα το νέο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων τα μέλη της ΔΑΣ ΟΤΑ εξήγησαν ότι περιμένουν να συγκληθούν οι παρατάξεις και κατήγγειλαν ότι εντέχνως καθυστερεί η συγκρότηση γιατί κάποιοι περίμεναν τις εξελίξεις της ΠΟΕ ΟΤΑ, ενώ επανέλαβαν την πάγια θέση τους για αντιπροσωπευτικό, αναλογικό ΔΣ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση