Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η Ε.Κ.ΠΟΛ. υποδέχθηκε τους εταίρους του προγράμματος PICS
Η Ε.Κ.ΠΟΛ. υποδέχθηκε  τους εταίρους του προγράμματος PICS

Η Ε.Κ.ΠΟΛ. υποδέχθηκε τους εταίρους του προγράμματος PICS

 

 

 

Η Ε.Κ.ΠΟΛ υποδέχθηκε στο διοικητήριο των Περιφερεικών Ενοτήτων Μγνησίας και Σποράδων τους εταίρους του ευρωπαϊκού προγράμματος PICS – ERASMUS+ άξονας Κ2 Project, το οποίο αφορά στη διάδοση της χρήσης της ψηφιακής φωτογραφίας και επιμόρφωσης ενηλίκων μαθητών και καθηγητών σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί φορείς από την Ιταλία, την Ρουμανία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Τουρκία, τη Βρετανία και την Κύπρο.

Οι φιλοξενούμενοι, στο διάστημα παραμονής τους στην περιοχή μας, θα επισκεφθούν και θα συνεργαστούν με σχολεία δεύτερης ευκαιρίας του νομού όπου θα παρουσιάσουν διάφορες σχετικές με το πρόγραμμα τους.

Επίσης θα επισκεφθούν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας και θα συνεργαστούν με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η δράση κινητικότητας προσωπικού ς ενηλίκων προσφέρει την ευκαιρία στο προσωπικό φορέων ς ενηλίκων να βελτιώσει τις βασικές ικανότητες και δεξιότητές του μέσα από δραστηριότητες διακρατικής κινητικότητας.

Οι δραστηριότητες αυτές σκοπό έχουν την βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας και της μάθησης κάθε τύπου και την συσχέτισή τους με τις ανάγκες της ς εργασίας και της κοινωνίας εν γένει.

Οι συμμετέχοντες μέσω των δραστηριοτήτων που προσφέρουν τα σχέδια μαθησιακής κινητικότητας έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν διδασκαλία ή κατάρτιση σε φορέα εταίρο στο εξωτερικό, να συμμετέχουν σε δομημένους κύκλους μαθημάτων καθώς επίσης να υλοποιήσουν επιτόπια παρακολούθηση εργασίας για ένα χρονικό διάστημα στο εξωτερικό σε φορέα που δραστηριοποιείται στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Επιπλέον οι «ηλεκτρονικές δεξιότητες» ενθαρρύνουν και προωθούν τόσο τους νέους όσο και τους ηλικιωμένους να κινούνται, να σκέφτονται και να δρουν δημιουργικά. Στόχος της φωτογραφικής εξερεύνησης είναι η καθιέρωση μιας γνήσιας εκπαίδευσης σχετικά με τις σε περιβάλλον τυπικής, μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης.

Έμφαση δίνεται στο ρόλο της ερασιτεχνικής φωτογραφίας ως τέχνη και ως εργαλείο ώστε με την σωστή διδασκαλία να εκτιμηθούν οι και οι φωτογραφίες δίνοντας μια διαφορετική εντύπωση στην Ευρώπη.

Τους εταίρους του προγράμματος, εκ μέρους των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, υποδέχθηκε ο θεματικός αντι Αγροτικής Οικονομίας  Βασίλειος Χατζόπουλος και τους ενημέρωσε για αντίστοιχες δράσεις που υλοποιούνται στην περιοχή.

Εκ μέρους της , τους εταίρους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Εταιρείας  Κώστας Χαλέβας ενώ το πρόγραμμα συντονίζουν ο  Δημήτρης Αποστόλου και το μέλος της  Ιωάννης Σαρακατσιάνος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση