Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Η Ε.Κ.ΠΟΛ. υποδέχθηκε τους εταίρους του προγράμματος PICS
Η Ε.Κ.ΠΟΛ. υποδέχθηκε  τους εταίρους του προγράμματος PICS

Η Ε.Κ.ΠΟΛ. υποδέχθηκε τους εταίρους του προγράμματος PICS

 

 

 

Η Ε.Κ.ΠΟΛ υποδέχθηκε στο διοικητήριο των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων τους εταίρους του ευρωπαϊκού προγράμματος PICS – ERASMUS+ άξονας Κ2 Project, το οποίο αφορά στη διάδοση της χρήσης της ψηφιακής φωτογραφίας και επιμόρφωσης ενηλίκων μαθητών και καθηγητών σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από την Ιταλία, την , την , τη Γερμανία, την Τουρκία, τη Βρετανία και την Κύπρο.

Οι φιλοξενούμενοι, στο διάστημα παραμονής τους στην περιοχή μας, θα επισκεφθούν και θα συνεργαστούν με δεύτερης ευκαιρίας του νομού όπου θα παρουσιάσουν διάφορες σχετικές με το πρόγραμμα εργασίες τους.

Επίσης θα επισκεφθούν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας και θα συνεργαστούν με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η δράση κινητικότητας προσωπικού εκπαίδευσης ενηλίκων προσφέρει την ευκαιρία στο προσωπικό φορέων εκπαίδευσης ενηλίκων να βελτιώσει τις βασικές ικανότητες και δεξιότητές του μέσα από δραστηριότητες διακρατικής κινητικότητας.

Οι δραστηριότητες αυτές σκοπό έχουν την βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας και της μάθησης κάθε τύπου και την συσχέτισή τους με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και της κοινωνίας εν γένει.

Οι συμμετέχοντες μέσω των δραστηριοτήτων που προσφέρουν τα σχέδια μαθησιακής κινητικότητας έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν διδασκαλία ή κατάρτιση σε φορέα εταίρο στο εξωτερικό, να συμμετέχουν σε δομημένους κύκλους μαθημάτων καθώς επίσης να υλοποιήσουν επιτόπια παρακολούθηση εργασίας για ένα χρονικό διάστημα στο εξωτερικό σε φορέα που δραστηριοποιείται στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Επιπλέον οι «ηλεκτρονικές δεξιότητες» ενθαρρύνουν και προωθούν τόσο τους νέους όσο και τους ηλικιωμένους να κινούνται, να σκέφτονται και να δρουν δημιουργικά. Στόχος της φωτογραφικής εξερεύνησης είναι η καθιέρωση μιας γνήσιας εκπαίδευσης σχετικά με τις εικόνες σε περιβάλλον τυπικής, μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης.

Έμφαση δίνεται στο ρόλο της ερασιτεχνικής φωτογραφίας ως τέχνη και ως εργαλείο ώστε με την σωστή διδασκαλία να εκτιμηθούν οι εικόνες και οι δίνοντας μια διαφορετική εντύπωση στην Ευρώπη.

Τους εταίρους του προγράμματος, εκ μέρους των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, υποδέχθηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας  Βασίλειος Χατζόπουλος και τους ενημέρωσε για αντίστοιχες δράσεις που υλοποιούνται στην περιοχή.

Εκ μέρους της , τους εταίρους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Εταιρείας  ενώ το πρόγραμμα συντονίζουν ο  Δημήτρης Αποστόλου και το μέλος της  Ιωάννης Σαρακατσιάνος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επεισόδιο στην Σκιάθο μεταξύ 56χρονου και 37χρονου - https://t.co/10gjZXBmgw -

  • Υποτροφίες σε φοιτητές της Σκιάθου - https://t.co/G1B4ni1hof -

  • Τη ζωή του στην άσφαλτο άφησε 45χρονος ποδηλάτης - https://t.co/AgwbeIssD3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση