Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δραστηριότητα Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου
Δραστηριότητα Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου

Δραστηριότητα Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου

Συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ» είχε το Σάββατο 13.6.2015, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, κατά την οποία ενημερώθηκε για το αίτημα των τρίτεκνων οικογενειών για εξομοίωσή τους με τους πολύτεκνους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ο Σύλλογος, εστιάζοντας στην απόδοση της πολυτεκνικής ιδιότητας στις παρέθεσε μία σειρά από επί μέρους αιτήματα και προτάσεις για εξομοίωσή τους.

Αναγνωρίζοντας την συνεισφορά της τρίτεκνης οικογένειας σήμερα που υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ο θεσμός της οικογένειας δοκιμάζεται, ο βουλευτής άκουσε προσεχτικά τα αιτήματα του Συλλόγου, τα οποία και θα διαβιβάσει στα αρμόδια Υπουργεία.

Την ίδια μέρα, πραγματοποίησε επίσκεψη εκ νέου στις πολυκατ Ξηροκάμπου, μέρες μετά την διακοπή τος από την ΔΕΗ, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής. Λίγα προβλήματα παραμένουν σε σχέση με την παροχή ηλεκτρικού τος, καθώς έχουν γίνει διάφοροι διακανονισμοί μεταξύ της ΔΕΗ και των οφειλετών και ο ηλεκτροφωτισμός έχει αποκατασταθεί. Οι κάτοικοι επιζητούν ένα νόμιμο και μόνιμο διακανονισμό.

Την Κυριακή 14.6.2015 είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων στην Ελληνική Εταιρεία όσου Αλτσχάϊμερ Βόλου, όπου ενημερώθηκε για την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων τους εδώ και 5 μήνες, καθώς η Μονάδα αντιμετωπίζει προβλήματα ς λόγω έλλειψης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής τόνισε ότι θα προωθήσει το θέμα στο αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Λίγο αργότερα, βρέθηκε στην Σούρπη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου, μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, όπου άκουσε προτάσεις και συζήτησε με κατοίκους και της περιοχής πάνω σε θέματα που αφορούν την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της περιοχής.

Εξάλλου,με επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ο κ. Μεϊκόπουλος ζήτησε την επίσπευση διατύπωσης γνώμης των εν λόγω Υπουργείων και την εξέταση της δυνατότητας εξεύρεσης λύσης στο θέμα που έχει προκύψει μεταξύ Δήμου . Πηλίου και λατόμων σχετικά με την παραχώρηση και εκμετάλλευση των λατομικών χώρων στην περιοχή, ώστε η εκμετάλλευσή τους να συνεχιστεί από τους μόνιμους κατοίκους των περιοχών αυτών, δεδομένου ότι η συμβολή των λατομείων στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας ολόκληρου του Νομού Μαγνησίας είναι κομβικής σημασίας, τόσο για την περιοχή, όσο και για τις θέσεις ς που ήδη έχει δημιουργήσει στους κατοίκους της περιοχής του Ν. Πηλίου.

Τέλος, την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ζήτησε επανερχόμενος με επιστολή του, προκειμένου να αποκατασταθεί το τμήμα του οδοστρώματος στην οδό Βόλου – υ (θέση 304 ΠΕΒ) και να μετριαστεί ο βαθμός επικινδυνότητάς του, σε συνέχεια και σχετικής αναφοράς, δεδομένης της έναρξης της θερινής περιόδου και της αυξημένης κίνησης επισκεπτών.

"Αλιεύοντας" την είδηση