Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου για τόνωση της αγοράς
Δράσεις  του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου για τόνωση της αγοράς

Δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου για τόνωση της αγοράς

 

 

Κινήσεις για να τονωθεί η αγορά  τόσο από την κρουαζιερόπλοιων όσο και ενόψει των εορτών των Χριστουγένμνων κάνουν οι έμποροι του Βόλου.

Σε που έγινε το απόγευμα  στο Δημαρχείο Βόλου, παρουσία λιγοστών εμπόρων, παρουσιάστηκαν οι του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και . Ιωνίας για την υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων, τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, καθώς και για λαχειοφόρο που υπάρχει σκέψη να γίνει, αλλά και ια τη βελτίωση ράμπας προσβασιμότητας ατόμων με κινητικά προβλήματα και γυναικών με παιδικά καρότσια σε .

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – . Ιωνίας Κώστας Τσέλιος,  στη ζοφερή πραγματικότητα, με τα μύρια προβλήματα, όπου η αγορά είναι παγωμένη, η Διοίκηση εκτιμά ότι υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να ασχοληθεί ο εμπορικός κόσμος και για το λόγο αυτό έγινε η εκδήλωση στο Δημαρχείο, αν και οι περισσότεροι έμποροι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

 

Πρόθεση του Εμπορικού Συλλόγου είναι να ξεκινήσει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, η προσέγγιση με τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων με διανομή διαφημιστικού υλικού, σε συνδυασμό με προσφορές.

 

 

Όπως εξήγησε ο κ. Τσέλιος, ο ΟΛΒ έχει παραχωρήσει στον Εμπορικό Σύλλογο έναν χώρο στο χώρο άφιξης επιβατών των κρουαζιερόπλοιων και, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Χρυσοχόων Μαγνησίας, θα μοιράζουν έντυπο διαφημιστικό με προσφορές καταστημάτων.

Επίσης, υπάλληλος, θα βρίσκεται στο χώρο (με έξοδα των εμπόρων),   θα δίνει πληροφορίες για την αγορά του Βόλου, με βάση τον χάρτη που έχει εκδώσει ο Βόλου.

Οι έμποροι εκτιμούν ότι μ' αυτή την κίνηση θα τονωθεί η αγορά.

Σχετικά με τον εορταστικό διάκοσμο, οι έμποροι εκτιμούν ότι το περυσινό εγχείρημα με τον κόκκινο διάδρομο, που στρώθηκε στους εμπορικούς δρόμους ήταν επιτυχημένο και φέτος θα διατηρηθεί, με επιπρόσθετο στοιχείο την τοποθέτηση δύο μικρώ φυτών έξω από την πόρτα κάθε καταστήματος.

Επίσης, πρόθεση του Εμπορικού Συλλόγου είναι να διενεργηθεί λαχειοφόρος αγορά, με προϋπόθεση τη συνεισφορά πολλών καταστημάτων, ώστε με κάθε αγορά που πραγματοποιεί κάθε καταναλωτής, να παίρνει κουπόνι λαχειοφόρου, που θα κερδίζει κάποια δ. Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι να κληρωθούν με δ όπως, για παράδειγμα σκούτερ, ποδήλατα κ.λπ.

Στόχος των δράσεων αυτών, σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου, είναι η κεντρική και οι περιφερειακές αγορές  να έχουν γιορτινό χρώμα. «Θέλουμε να δώσουμε χρώμα στη μελαγχολία», ήταν η δήλωση του κ. Τσέλιου.

Τέλος, για την προσβασιμότητα ατόμων με κινητική αναπηρία και γυναικών με παιδικά καρότσια και στο πλαίσιο του μηνύματος που θέλουν να δώσουν οι έμποροι για πιο προσβάσιμα πεζοδρόμια, προτείνουν στους ιδιοκτήτες καταστημάτων που βρίσκονται σε όροφο ή που είναι υπερυψωμένα από το ισόγειο, να τοποθετήσουν ράμπες.
emporoi1
 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση