Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δωροθέα Κολυνδρίνη: “Βασικός άξονας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών”
Δωροθέα Κολυνδρίνη: “Βασικός άξονας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών”

Δωροθέα Κολυνδρίνη: “Βασικός άξονας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών”

«Δημοκρατία έχουμε ο καθένα μπορεί να λέει και να τοποθετείται ανάλογα» ανέφερε η αεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι η ΑΓΕΤ αμφισβήτησε τα του εργαστηρίου για την σύνθεση του εναλλακτικού καυσίμου που ξεφορτώθηκε στο εργοστάσιο την Κυριακή των Βαΐων, ενώ επισήμανε ότι η Περιφέρεια ς ακολουθεί πιστά το νόμο ενώ βασικός της άξονας είναι η προστασία της ς των πολιτών.

Επίσης είπε: «Εμείς μόνο στους πολίτες θα λογοδοτήσουμε και σε κανέναν άλλο και με άξονα αυτό και μόνο πορευόμαστε διακριτικά με ισορροπία και υπευθυνότητα και θα εφαρμοστεί ό,τι ορίζει ο νόμος. Υπάρχουν , νόμοι, υπουργικές αποφάσεις και βάσει αυτών γίνονται όλα όπως προβλέπονται.

Επίσης όλα τα στοιχεία των ελέγχων θα δημοσιοποιούνται, όπως είχα δεσμευτεί. Έλεγχοι γίνονται σε όλα τα και τηρούνται τα ίδια και σταθμά για όλους. Ο καθένας θα κριθεί και θα κρίνει».

Επιπλέον ανέφερε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται και γίνεται διασταύρωση των δειγματοληψιών και συσχετίζονται τα στοιχεία για να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο υλικό που περιείχε 80% περίπου και υψηλά επίπεδα υδραργύρου, έχει καεί. «Ακολουθούμε απαρέγκλιτα τη διαδικασία που περιγράφεται από τη σχετική ΚΥΑ» τόνισε και επισήμανε ότι τα που δόθηκαν στη παρουσιάστηκαν ακριβώς όπως εστάλησαν από το εργαστήριο που έκανε τον έλεγχο.

Η κα Κολυνδρίνη δεν ήταν σε θέση να απαντήσει αναφορικά με το είδος και το ύψος των κυρώσεων που θα επιβληθούν, σημειώνοντας: «Πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλές παράμετροι και δεδομένα, ειδικά για ένα τέτοιου μεγέθους εργοστάσιο , απαιτείται μία διαδικασία».

Τέλος δεν θέλησε να σχολιάσει τη δήλωση της ΑΓΕΤ ότι επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της.

"Αλιεύοντας" την είδηση