Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Δωροθέα Κολυνδρίνη: “Βασικός άξονας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών”
Δωροθέα Κολυνδρίνη: “Βασικός άξονας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών”

Δωροθέα Κολυνδρίνη: “Βασικός άξονας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών”

« έχουμε ο καθένα μπορεί να λέει και να τοποθετείται ανάλογα» ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι η ΑΓΕΤ αμφισβήτησε τα αποτελέσματα του εργαστηρίου για την σύνθεση του εναλλακτικού καυσίμου που ξεφορτώθηκε στο εργοστάσιο την Κυριακή των Βαΐων, ενώ επισήμανε ότι η Θεσσαλίας ακολουθεί πιστά το νόμο ενώ βασικός της άξονας είναι η της υγείας των πολιτών.

Επίσης είπε: «Εμείς μόνο στους πολίτες θα λογοδοτήσουμε και σε κανέναν άλλο και με άξονα αυτό και μόνο πορευόμαστε διακριτικά με ισορροπία και υπευθυνότητα και θα εφαρμοστεί ό,τι ορίζει ο νόμος. Υπάρχουν υπηρεσίες, νόμοι, υπουργικές αποφάσεις και βάσει αυτών γίνονται όλα όπως προβλέπονται.

Επίσης όλα τα στοιχεία των ελέγχων θα δημοσιοποιούνται, όπως είχα δεσμευτεί. Έλεγχοι γίνονται σε όλα τα εργοστάσια και τηρούνται τα ίδια και σταθμά για όλους. Ο καθένας θα κριθεί και θα κρίνει».

Επιπλέον ανέφερε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται και γίνεται διασταύρωση των δειγματοληψιών και συσχετίζονται τα στοιχεία για να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο υλικό που περιείχε 80% περίπου πλαστικό και υψηλά επίπεδα υδραργύρου, έχει καεί. «Ακολουθούμε απαρέγκλιτα τη διαδικασία που περιγράφεται από τη σχετική ΚΥΑ» τόνισε και επισήμανε ότι τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα παρουσιάστηκαν ακριβώς όπως εστάλησαν από το εργαστήριο που έκανε τον έλεγχο.

Η κα Κολυνδρίνη δεν ήταν σε θέση να απαντήσει αναφορικά με το είδος και το ύψος των κυρώσεων που θα επιβληθούν, σημειώνοντας: «Πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλές παράμετροι και δεδομένα, ειδικά για ένα τέτοιου μεγέθους εργοστάσιο , απαιτείται μία διαδικασία».

Τέλος δεν θέλησε να σχολιάσει τη δήλωση της ΑΓΕΤ ότι επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Συρία: Πάνω από 120 οι νεκροί στις σφοδρές μάχες ΙΚ – κουρδικών δυνάμεων #Συρία - https://t.co/BUQ2KNSXoZ -

  • Γερμανία: Πόσα εμβόλια θα απαιτούνται στο μέλλον; – Προσφέρουν οι τρεις δόσεις επαρκή #ανοσοποίηση;… - https://t.co/EhgJ0GYAsT -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση από το βράδυ, αύριο το σφοδρότερο κύμα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/VcW5obvGZ1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση