Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δωροθέα Κολυνδρίνη: Διάθεση πλωτού μέσου μεταφοράς πυροσβεστικών στις Β. Σποράδες
Δωροθέα Κολυνδρίνη: Διάθεση πλωτού μέσου μεταφοράς πυροσβεστικών στις Β. Σποράδες

Δωροθέα Κολυνδρίνη: Διάθεση πλωτού μέσου μεταφοράς πυροσβεστικών στις Β. Σποράδες


Στο θέμα της διάθεσης πλωτού μέσου, το οποίο θα δύναται να μεταφέρει, τόσο
υ για διάνοιξη αυρικών ζωνών, όσο και πυροσβεστικών οχημάτων και προσωπικού, κατ'ελάχιστον τις ημέρες όπου η πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 ή 5 για τις Βόρειες Σποράδες, επανέρχεται με νέα της επιστολή η αεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, προς τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής ς και προς το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Αναλυτικά η επιστολή: «Με την παρούσα επιστολή, επανερχόμαστε σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό για το Νομό Μαγνησίας θέμα, που έχει να κάνει με τη διάθεση πλωτού μέσου. Όπως γνωρίζετε στην ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων υπάγονται διοικητικά οι νήσοι Σκιάθος, , Αλόννησος (καθώς και οι μικρότερες κυρά- Παναγιά, Σκάντζουρα κλπ). Λόγω περιορισμένων δρομολογίων των ακτοπλοϊκών γραμμών στα ως άνω νησιά παρακαλούμε για την διερεύνηση δυνατότητας μεταστάθμευσης πλωτού μέσου αρμοδιότητάς σας, το οποίο θα δύναται να μεταφέρει τόσο έργου για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών όσο και πυροσβεστικών οχημάτων και προσωπικού, κατ'ελάχιστον τις ημέρες όπου η πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς της ΠΠ είναι κατηγορίας 4 (ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ) ή 5 (ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ) για τις Βόρειες Σποράδες.

Ειδικότερα επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

α) Να δύναται να μεταφέρει 8 Πυροσβεστικά Οχήματα, 3 Υδροφόρες και 3 Φορτωτές.

β) Να ευρίσκεται αγκυροβολημένο στον Εμπορικό Προβλήτα Λιμένος Βόλου αμέσως μετά την έκδοση του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς , ήτοι 13:00 , και ως της λήξεως ισχύος του χάρτη ήτοι 13:00 της επομένης ημέρας.

To ως άνω αίτημα καθίσταται εξαιρετικά επείγον, τόσο λόγω της πυκνής βλάστησης που χαρακτηρίζει τα νησιά των Βορείων Σποράδων σε συνδυασμό με τις χιλιάδες τουριστών που τα επισκέπτονται , όσο και των συμπερασμάτων που προέκυψαν μετά το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (δυστοκία μετάβασης οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς στις Β. Σποράδες).

Σας γνωρίζουμε επίσης χρήσιμα στοιχεία για την εύρυθμη λειτουργία του πλωτού μέσου:

1.Οι λιμένες φόρτωσης και εκφόρτωσης μηχανημάτων και προσωπικού είναι τα λιμάνια Βόλου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

2. Οι διαστάσεις και το μικτό βάρος ενός έκαστου των μηχανημάτων είναι: για φορτωτές 7mx3m και μικτό βάρος 15τόνοι έως 20 τόνοι για υδροφόρες 8,66mχ3m και μικτό βάρος έως 20 τόνοι

3. Ο αριθμός και ο εξοπλισμός επιβαίνοντος προσωπικού εξαρτάται από την κατάσταση επικινδυνότητας σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓΠΠ (κατηγορία 4 ή 5).

4. Τυχόν απαίτηση μεταφοράς εύφλεκτων/επικίνδυνων υλικών είναι μόνο η μεταφορά πετρελαίου κίνησης των οχημάτων.

5. Ημέρα και ώρα φόρτωσης, θα γίνεται μετά από εισήγηση του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

6. Διάρκεια διάθεσης πλωτού μέσου, θα πρέπει να υφίσταται κατά τις ημέρες όπου η κατηγορία κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι 4 ή 5 σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓΠΠ.

7. Το κόστος της διάθεσης του πλωτού μέσου θα πρέπει να γίνει από τα αρμόδια Υπουργεία καθώς η ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων αδυνατεί να διαθέσει κονδύλιο για αυτό τον σκοπό.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και την ενημέρωση του υ της αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων. Αναμένοντας την θετική σας ανταπόκριση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση