Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Δύσκολα καιρικά φαινόμενα φέτος έπληξαν τη Μαγνησία
Δύσκολα καιρικά φαινόμενα φέτος έπληξαν τη Μαγνησία

Δύσκολα καιρικά φαινόμενα φέτος έπληξαν τη Μαγνησία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων για την αντιπυρική περίοδο του έτους 2015.
Στη σύσκεψη, που είχε ως στόχο τον καλύτερο συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν έγκαιρα, ώστε με την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου να διασφαλιστεί ένα υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Θεσσαλίας κ. Μιχαλάκης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Τσιόφας, ο Διοικητής Π.Υ. κ. Πόζογλου, η Δ/ντρια της Δ/νσης Δασών Μαγνησίας κα Δημητρακοπούλου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας, ο Δασάρχης Βόλου, ο Δασάρχης Αλμυρού, ο εκπρόσωπος της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ο εκπρόσωπος της 111 ΠΜ, ο εκπρόσωπος της 9ης ΜΣΕΠ, η εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Βόλου, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, ο Αντιδήμαρχος Αλοννήσου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, ο εκπρόσωπος του τμήματος Εκτάκτων Αναγκών των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, ο εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΜΒ, ο εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Τον συντονισμό της σύσκεψης είχε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη η οποία καλωσόρισε τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την πολύ καλή που επετεύχθη κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου η οποία όπως δήλωσε ήταν μια από τις χειρότερες των τελευταίων ετών. Επεσήμανε ότι η επιτυχία οφείλεται περισσότερο στον συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και λιγότερο στα μέσα που διέθετε ο κάθε εμπλεκόμενος.
Η κ. Κολυνδρίνη επεσήμανε την υποστελέχωση των τμημάτων τόσο της Π.Ε. Μαγνησίας όσο και των δήμων της περιοχής, που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και αφού τόνισε την σημασία του συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών δήλωσε την ετοιμότητα των υπηρεσιών της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων να συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά τη διάρκεια της ερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, όπως έγινε και κατά τις προηγούμενες.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης όλοι οι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν έγκαιρα, ώστε με την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου να επιτευχθεί ένα υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και παράλληλα ενημέρωσαν για τον βαθμό ετοιμότητας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την προτροπή στους εκπροσώπους των δήμων να προβούν στις απαραίτητες προετοιμασίες για αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών όπως αυτές ορίζονται στην σχετική εγκύκλιο της Γ.Γ.Π.Π.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση