Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Δίπλα στους λατόμους του Ν. Πηλίου το Επιμελητήριο Μαγνησίας
Δίπλα στους λατόμους του Ν. Πηλίου το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Δίπλα στους λατόμους του Ν. Πηλίου το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Την τεχνική και συμβουλευτική του υποστήριξη στους λατόμους του Νοτίου Πηλίου, δεσμεύτηκε να παράσχει το Επιμελητήριο , προκειμένου όχι μόνο να εκδοθούν οι άδειες λειτουργίας των λατομείων σύμφωνα με τους κείμενους περιβαλλοντικούς όρους αλλά επιπλέον να ιδρυθεί και ένας νέος Φορέας επιχειρηματικής εκμετάλλευσης των λατομείων της περιοχής.

Την Κυριακή, 14 Ιουνίου, ο του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης και ο συνεργάτης του Επιμελητηρίου για λογιστικά και φορολογικά θέματα, κ. Αργύρης Χαδούλης, παραβρέθηκαν στην γενική συνέλευση του Σωματείου Λατόμων που πραγματοποιήθηκε στο .

Στην συνέλευση συζητήθηκαν οι διαδικασίες επαναλειτουργίας των λατομείων της περιοχής, που αυτή την στιγμή είναι ανενεργά, λόγω της αναγκαίας αναθεώρησης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας τους. Αυτή είναι μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, με ενέργειες του Δήμου Νοτίου Πηλίου, στον οποίο και ανήκουν τα λατομεία.  Ο καλείται να φροντίσει να δώσει τις νέες άδειες λειτουργίας, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και την άδεια περιβαλλοντικών όρων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις των Σωματείων λατόμων με το Δήμο . Πηλίου, έχουν λήξει από το 2013, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη δίμηνη διαβούλευση για την επαναλειτουργία τους με την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων.

Στην συζήτηση που έγινε, παραβρέθηκε ο του Σωματείου της κ. Νίκος Ντόλιας, ο γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Χρήστου, ο ταμίας κ. Ιωάννης Τσιρέμπολος, καθώς και η ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης, αλλά και η νομική σύμβουλος του Σωματείου Λατόμων.

Αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι λατόμοι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, οπότε και τα λατομεία είναι ανενεργά.

Οι λατόμοι προτείνουν οι υφιστάμενες του Σωματείου προς το Δήμο Νοτίου Πηλίου να ενταχθούν στη για τις 100 δόσεις, ώστε να μπορέσουν να τις εξοφλήσουν. Επίσης, προτείνουν να συμβάλλουν και οι ίδιοι, στο μέτρο που τους αναλογεί, στην αναθεώρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των λατομείων και στην προσαρμογή των προϋποθέσεων σύμφωνα με τη γεωολογική φυσιογνωμία του Πηλίου, ενώ τέλος ζητούν να εξεταστεί η δυνατότητα ίδρυσης ενός νέου Φορέα εκμετάλλευσης των λατομείων, πάντα σε συνεργασία με το Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Ο κ. Αριστοτέλης , δεσμεύτηκε για την παροχή κάθε δυνατής τεχνικής και οικονομικής συνδρομής, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων του Επιμελητηρίου.

Ο ίδιος τόνισε πως θα πρέπει να εξασφαλιστεί η τεχνική υποδομή για τις μελέτες και υποσχέθηκε το Επιμελητήριο να παράσχει συμβουλευτική υποστήριξη για την ίδρυση ή μη ενός νέου Φορέα επιχειρηματικής εκμετάλλευσης των λατομείων. Επίσης, κ. Μπασδάνης, δεσμεύτηκε για την οργάνωση εκπαιδευτικών και ενημερωτικών σεμιναρίων στους λατόμους, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μεταλλείων Ελλάδος.

Εξάλλου, η παρουσία των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στη γενική συνέλευση των λατόμων, ήρθε ως συνέχεια της συνάντησης που έγινε στο γραφείο του κ. Μπασδάνη την προηγούμενη Παρασκευή, στην οποία ο Πρόεδρος ενημερώθηκε αναλυτικά για όλα τα ζητήματα.

LATOMOI-1

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση