Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Δυναμική παρουσία για δεύτερη χρονιά στη διεθνή τουριστική έκθεση Travel Turkey Izmir
Δυναμική παρουσία για δεύτερη χρονιά στη διεθνή τουριστική έκθεση Travel Turkey Izmir

Δυναμική παρουσία για δεύτερη χρονιά στη διεθνή τουριστική έκθεση Travel Turkey Izmir

Μαζί με τους δήμους Βόλου, Ν. Πηλίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και την Ένωση Ξενοδόχων

Δυναμική παρουσία είχε το και όλος ο Νομός στην 9η Τουριστική Έκθεση Travel Turkey Izmir 205, που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου στο νέο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Σμύρνης στο Γκαζιεμίρ.

Το έλαβε μέρος μαζί με τους Δήμους Βόλου, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς – Μουρεσίου, αλλά και την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, στη μεγάλη αυτή τουριστική συνάντηση με στόχο την προώθηση της τουριστικής φυσιογνωμίας του Νομού στην τουρκική αγορά και όχι μόνο, αφού οι ομορφιές της περιοχής μας έγιναν γνωστές σε τουριστικούς πράκτορες από την μέχρι τις Φιλιππίνες!

Σε ένα περίπτερο 36 τ.μ. επιχειρηματίες του τουρισμού από την Εύβοια και την Μαγνησία, καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν., κ. Θρασύβουλος Καλογρίδης, εκπροσωπώντας όλα τα ελληνικά νησιά, παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τις περιοχές τους, με έντυπο υλικό, βίντεο και ομιλίες, ως νέους εντυπωσιακούς προορισμούς παγκόσμιας εμβέλειας, στοχεύοντας στην αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Τουρκική αγορά προς τα ελληνικά νησιά.

Μάλιστα, η σημασία που έδωσε ο ΕΟΑΕΝ στην συμμετοχή της Μαγνησίας φάνηκε και από το γεγονός ότι ο κ. Καλογρίδης επέλεξε να δώσει συνέντευξη σε μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Τουρκίας, όπως το Anadolu, το Yenigün και το Ege ‘de SonSöz στο περίπτερο του Νομού.

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας επισκέφτηκαν προσωπικότητες της τοπικής Αυτοδιοίκησης της Τουρκίας, όπως ο Δήμαρχος του Dikili, Mustafa Tosun, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης Ekrem Demirtaş, του τουριστικού περιοδικού Çeşme Life, ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΕΟΤ κ. Κώστας Καλογιάννης κ.α.

Εξάλλου, tour operators όχι μόνο από το Εξωτερικό αλλά και από τα ελληνικά νησιά, θέλησαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το νομό Μαγνησίας, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο γεγονός ότι η Μαγνησία προσφέρεται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού και αποτελεί έναν προορισμό αρκετά διαφορετικό από τους συνήθεις καλοκαιρινούς προορισμούς των νησιών. Το ίδιο εξάλλου αναζητούσαν και όσοι από τους απλούς επισκέπτονταν το μαγνησιώτικο περίπτερο, δηλώνοντας ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από την ιστορία της περιοχής, την Αργώ, το ταξίδι των Αργοναυτών, την ύπαρξη των δύο παλαιολιθικών οικισμών αλλά και την πληθώρα επιλογών που υπάρχουν για κάθε ηλικία και τρόπο διακοπών.

Στην έκθεση συμμετείχε εκπροσωπώντας τόσο το όσο και την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώργος Ζαφείρης, η κ. Ιωάννα Προύσαλη ως εκπρόσωπος του Δήμου Νοτίου Πηλίου αλλά ο κ. Δημήτρης Λεβέντης ως μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων, που έκανε και την παρουσίαση του προορισμού.

Σημαντική στιγμή για τη μαγνησιώτικη συμμετοχή, ήταν η παρουσίαση του Νομού σε εκπροσώπους της TURSAB IZMIR – Ένωση Πρακτόρων της Τουρκίας, με συντονιστή τον Πρόεδρο της TURSAB Σμύρνης, κ. Ali Hepsen. Η παρουσίαση ήταν μεστή σε περιεχόμενο και απέσπασε πολύ καλές κριτικές, συνοδευόταν δε από βιντεοπροβολή, που παρουσίαζε τις εκπληκτικές εναλλαγές βουνού και θάλασσας, Αιγαίου και Πηλίου που διαθέτει η Μαγνησία και μπορεί να συνδυάσει την ιστορία με το σήμερα. Κάνοντας την εισαγωγή της παρουσίασης ο κ. Ζαφείρης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που γίνονται από κοινού με το Επιμελητήριο Σμύρνης για ακτοπλοϊκή και με το Βόλο, μία προοπτική που βρίσκει θετική ανταπόκριση και από τις δύο πλευρές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες από την Τουρκία αναμένονται να φτάσουν το 1 εκατομμύριο, ενώ η προοπτική είναι 3 εκατομμύρια επισκέπτες συνολικά σε σχέση με τον πληθυσμό της Τουρκίας.

ekthesiekthesi2

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλικο Μπάτροβιτς #ΒέλικοΜπάτροβιτς - https://t.co/eFIwpdYA0r -

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση