Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση εφαρμογής του μέτρου της διακοψιμότητας για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες
Δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση εφαρμογής του μέτρου της διακοψιμότητας για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες

Δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση εφαρμογής του μέτρου της διακοψιμότητας για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες

Δημοσιεύτηκε και επίσημα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ( Αρ. Φύλλου 2861) η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη για την Υπηρεσία Διακοπτόμενου Φορτίου Ηλεκτρικής Ενέργειας (διακοψιμότητα), η οποία θα επιτρέπει σε ενεργοβόρες βιομηχανίες να διακόπτουν για συγκεκριμένες περιόδους τη λειτουργία τους.

Το μέτρο επιτρέπει στις ενεργοβόρες βιομηχανίες σε περιόδους μεγάλης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, να περιορίσουν την κατανάλωσή τους. Με την έτσι της συνολικής ζήτησης για ηλεκτρική , επιβαρύνεται λιγότερο το σύστημα και ενισχύεται η ευστάθειά του, με προβλεπόμενο αντάλλαγμα προς τις βιομηχανίες εκπτώσεις στα τιμολόγια του ρεύματος που καταναλώνουν.

Η απόφαση περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου και για την αποζημίωση που θα λαμβάνουν οι εγχώριες βιομηχανίες, μειώνοντας τα ενεργειακά τους κόστη σε σημαντικό βαθμό. Καθιερώνεται ο τύπος και το περιεχόμενο των Συμβάσεων Διακοπτόμενου Φορτίου και ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής και ενεργοποίησης της Υπηρεσίας Διακοπτόμενου Φορτίου, οι κατηγορίες καταναλωτών που δικαιούνται να καταρτίσουν τις σχετικές συμβάσεις, οι προϋποθέσεις κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των Διακοπτόμενων Καταναλωτών, καθώς και λεπτομέρειες για την καταβολή του οικονομικού αντισταθμίσματος στους συμβαλλόμενους.

Η υπουργική απόφαση ενεργοποίησης του μέτρου της διακοψιμότητας ανοίγει τον δρόμο για τη του ενεργειακού κόστους σε βιομηχανίες υψηλής τάσης, όπως η και με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους έρχεται να συμβάλλει στη διατήρηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας στη σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση